Deutsch feljelenti a miniszterelnököt

2005.10.14. 09:06
A miniszterelnök fölszólította Deutsch Tamást, hogy legyen bátor, jelentse föl. A Fideszes politikus megteszi. Szerinte bűncselekmény történt, ezért „a lehető legrövidebb időn belül" feljelenti Gyurcsány Ferencet.
Deutsch Tamás a "legrövidebb időn belül" feljelenti Gyurcsány Ferencet - a fideszes politikus ezt egy pénteken megjelent lapinterjúban közölte.

Arra a kérdésre, hogy mikor tesznek feljelentést, a választások előtt-e, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Népszabadságnak azt válaszolta: "szó sincs erről, a lehető legrövidebb időn belül".

"Nem vagyok híve a politikai viták kriminalizálásának. Úgy látom azonban, hogy polgári jogi eljárás megindítása mindenképpen indokolt, és az a benyomásom, hogy bűncselekmény gyanúja is felmerült, vagyis indokoltnak látszik a büntetőeljárás kezdeményezése" - válaszolta arra a kérdésre, hogy feljelenti-e a kormányfőt.

Az Apró-Gyurcsány érdekkör milliárdjainak titkait vizsgáló parlamenti bizottság szerdán meghallgatta a miniszterelnököt, aki - miután Deutsch Tamás kijelentette, hogy a kormányfő egy ingatlanüggyel kapcsolatos kérdésekre adott válasza "bűncselekmények elkövetésének a gyanúját veti fel" - úgy reagált: "ne késlekedjen, jelentsen fel holnap, kezdjen ellenem rendes, jogszerű eljárást".

Ezer százalék

Deutsch Tamás csütörtöki sajtótájékoztatóján még kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy miért nem tesznek feljelentést. Mindössze annyit válaszolt, hogy elgondolkodnak a javaslaton.

Hozzátette: amint "ezer százalékosan" megbizonyosodtak arról, hogy bűncselekmény elkövetésének a gyanúja vetődik fel, akkor meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket.