Rendkívüli szünet a bíróságon

2006.09.28. 15:12
A rendőrség lezárja a Nagy Ignác utcát a Markó és az Alkotmány utca között, tudta meg az Index. A Kossuth téri tüntetők szerdán bejelentették, hogy "kiszabadítják a politikai foglyokat".

A rendőrség a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak csütörtökön délután jelezte, hogy délután tüntetők érkeznek a bíróság Markó utcai épületéhez. A PKKB sajtótitkársága megerősítette információnkat.

A rendőrség a tüntetők miatt a Markó utca és az Alkotmány utca között a Nagy Ignác utcát lezárja. Jóllehet a zár csak délután négy órára vonatkozik, a bíróság pedig négy után nem tart tárgyalást, úgy tudjuk, hogy a tüntetésre készülve csütörtökön délután volt olyan per, amelyet elhalasztottak.

Az MTI úgy tudja, hogy az ugyancsak a Markó utcában található Legfelsőbb Bíróság épületét is elhagyhatják a bírósági dolgozók. Az épületben található a Legfőbb Ügyészség is. Az MTI ügyészségi forrásból úgy értesült, hogy az ügyészségen dolgozókat is hazaengedték és arra kérték munkatársaikat, hogy az autóikat vigyék el az utcából.

Molnár Tamás,Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője szerdán a Kossuth téren bejelentette, hogy egy jogi csoport alakítottak, amelynek célja "a politikai foglyok kiszabadítása". Arra bíztatta a hallgatóságot, hogy ezért csütörtökön vonuljanak a Markó utcába.