Üdítőlopással vádolják az MSZP-kongresszust biztosító rendőröket

2007.02.27. 15:40
Nem elégedett meg a szolgálati elemózsiához osztott ásványvízzel, ezért négy, az MSZP hétvégi kongresszusának biztosításában résztvevő rendőr felfeszített egy hűtőszekrényt, és megitta az üdítőket. A BRFK feljelentést tett, és két hónapra felfüggesztette a vétkezőket.

Négy rendőr ellen tett feljelentést bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután hétvégén a SYMA csarnokban tartott felfeszítettek egy hűtőszekrényt, és kiloptak belőle négy üdítőt, mondta az Indexnek Szentendrei Angéla, a BRFK szóvivőjének helyettese.

A négy rendőr ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást. A gyanú szerint a rendőrök a kétnapos MSZP-kongresszus első napjának végén, 22 óra körül lopták ki az üdítőket.

A felfeszített hűtőszekrényre az MSZP-kongresszus szervezői figyeltek fel, ők értesítették a helyszín biztosítását végző rendőrök helyszínparancsnokát. A XIV. kerületi kapitányság parancsnoka hamar kiderítette, kik lehetnek a tettesek.

Felfüggesztették őket

A helyszínt biztosító állományt a BRFK több kapitányságáról válogatták össze, a négy rendőr sem ugyanazon a kapitányságon szolgál.

A rendőröktől a XIV. kerületi kapitány nyomban elvette a szolgálati fegyvereket és szolgálati igazolványokat. A feltételezett tettesek a Mosonyi utcai rendőrlaktanyában töltötték az éjszakát, a vétkes rendőröknek ugyanis a szabályzat szerint meg kellett várniuk a saját állományparancsnokukat. A rendőröket két hónapra felfüggesztették hivatásukból.

Volt mit inniuk

A kisebb értékre elkövetett lopás ugyan szabálysértésnek számít, de az, hogy erőszakkal szerezték meg az üdítőket, már vétséggé minősítheti tettüket, amely két évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A rendőröknek egyébként volt ellátmányuk a kétnapos kongresszus ideje alatt, buborékos és szénvasmentes ásványvizet is kaptak a szendvicsük mellé.