Válogatás nélkül verték meg a pécsi klub vendégeit

2008.10.27. 14:08
Őrizetbe vette a rendőrség az egyik pécsi szórakozóhely elleni hétvégi támadás egyik elkövetőjét. A helyre közel húszan rohantak be baseballütőkkel, viperákkal, buzogányokkal és válogatás nélkül megvertek mindenkit.

Vasárnap hajnalban 15-20, baseballütőkkel, viperákkal, buzogányokkal és különböző szerszámokkal felszerelkezett fiatal támadt rá a zsúfolásig megtelt pécsi Color Caféra.

A támadók eredetileg haragosukat keresték, de nem találták, helyette a vendégeket verték meg. A szórakozóhely egyik neve elhallgatását kérő vendége az MTI-nek azt mondta, hogy a támadók válogatás nélkül ütöttek mindenkit, akit értek és csavarkulcsokat, gázpisztolyokat is használtak.

Az incidensben hatan megsérültek, közülük egy férfi súlyosan, őt ácskalapáccsal verték fejbe. A Baranya Megyei Online-on az egyik hozzászóló azt írta, látta, hogy valakit egy baseballütővel hátba vágtak és az összeesett. Leírta azt is, hogy a támadók a menekülő vendégek után futottak és vertek mindenkit, akit értek. Egy másik fórumozó arról írt, hogy az egyik biztonsági őr kezét eltörték, egy másik vendéget pedig hátulról ütöttek fejbe, mert ömlött a vér, sőt egy a szórakozóhely közelében lévő hajléktalant is megvertek.

 

A helyszínre érkezett rendőrök kilenc embert fogtak el és állítottak elő. Őrizetbe vették a támadás  feltételezett értelmi szerzőjét, és a bíróságnál kezdeményezték előzetes letartóztatását - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A büntetett előéletű fiatalembert szabadlábon védekező öt társával együtt csoportos garázdasággal és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A nyomozás folyik, a bűncselekmény indítékát - azon túl, hogy az elkövetőket valamilyen bosszúállás vezérelte - még nem sikerült kideríteni, mondta Zsobrák Péter rendőr százados.