18 éves fiatalok akarták felakasztani zárkatársukat

2008.07.03. 09:18
Napokig verték, fajtalankodtak és megpróbálták felakasztani zárkatársukat 18 éves fiatalok a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tavaly október elején. Az igazságügyi orvos szakértő szerint a 18 éves áldozat meg is halhatott volna. A rendőrség emberölési kísérlet gyanújával indított nyomozást.

Erőszakkal fajtalankodásra kényszerítette, és fel akarta akasztani zárkatársát két 18 éves fiatalember a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tavaly októberben, a megyei rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet gyanújával indított nyomozást az ügyben, olvasható Nyikos Tamás rendőrségi szóvivő csütörtöki közleményében.

A gyanú szerint egy 18 éves cibakházi férfi és egy szintén 18 éves kecskeméti férfi több napon át tettleg bántalmazta zárkatársát, egy 18 éves kecskeméti férfit, akit erőszakkal fajtalanságra és a fajtalankodás eltűrésére is kényszerítettek. A rendőrség megállapította azt is, hogy a cibakházi férfi lepedőcsíkokból készített hurkot tett az áldozat nyakára és húzni kezdte felfelé, így lába a földet nem érte, teljes súlyával a kötélen lógott.

A vizsgálat elvégzésére igazságügyi orvos szakértőt is kirendeltek, aki szerint a férfi gerince eltörhetett volna, illetve a gerincvelő megsérülhetett volna, ami végtagbénulással, vagy a nyaki gerincvelő magasabb szintjén történő sérülés esetén légzésleállással, halállal járhat, és ennek reális esélye is volt.