Eltűnt az USA hat atombombája

2007.09.05. 18:16
Tévedésből egy repülőn hagytak hat atombombát amerikai katonák. Órákig repültek az USA felett, mire észrevették.

Hat atomtöltettel megrakott bombát szállított egy amerikai katonai gép, de a legénység mit sem tudott erről. A hadsereg illetékesei se tudták, hogy az USA légterében nukleáris fegyverek utaznak. A múlt héten egy B-52-es bombázó Észak-Dakotából Louisiana államba repült, egy katonai légitámaszpontról a másikra. Leszállás után megdöbbenve tapasztalták, hogy hat atombombát is magukkal vittek.

Nem csak a legénység, de a hadsereg illetékesei sem tudtak arról, hogy nukleáris töltetek vannak a repülőn. A CNN-nek névtelenül nyilatkozó katonai vezetők szerint ilyen hiba még nem történt az amerikai hadseregben. Az eset súlyát bizonyítja, hogy Bush elnököt is azonnal értesítették a zavarról. A nyilvánosságot csak most, egy héttel később tájékoztatták.

A hivatalos nyilatkozók mindenkit megnyugtattak, hogy senki sem volt veszélyben. Állítólag akkor sem történt volna katasztrófa, ha a gép lezuhan vagy a bombák leesnek. Azt állítják az illetékesek, hogy speciális biztonsági zár óvta a tölteteket, és akkor sem lett volna baj, ha a bombák hagyományos robbanóanyagai egyébként felrobbantak volna.