Cigivel töltött oroszkrém torta

2005.12.02. 13:36
Két hatalmas "Boldog névnapot" feliratú tortával akarta átlépni a magyar határt egy férfi Záhonynál. A vámos gyanút fogott, és késével óvatosan beleszúrt a szokatlanul kemény tésztába. Mint kiderült, a két torta belseje összesen százhetven doboz cigit rejtett.

Nem jelentett be vámköteles árut az a magyar állampolgár, aki Záhonynál szeretett volna belépni az országba. Az utas a pénzügyőrnek annyit mondott, egyik ismerősének névnapja lesz, és tulajdonképpen csak két tortát hozott magával külföldről.

A vámosnak azonban feltűnt, hogy a két nagyméretű, "Boldog névnapot!" feliratú oroszkrém tortán kívül az utas semmit nem hoz magával. Ezért úgy döntött, hogy egy késsel beleszúr a tortába. A vámos a krém alatt a tésztát meglehetősen keménynek találta. Furcsa volt, hogy a rózsaszín virágokkal díszített cukrászremekművet késsel csak alig lehetett átszúrni.

A vizsgálat során aztán kiderült, hogy az egyik torta kilencven, a másik pedig nyolcvan doboz cigarettát rejt. A vámhivatal lefoglalta az összesen 170 doboz cigarettát, a trükkös csempésszel szemben pedig vámszabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményezett.