Háromszáz forint alá esett az ecstasy ára

2003.05.22. 07:13
Szabadon áramolnak hazánkba a szintetikus drogok - írja a Népszabadság. Az ecstasy tablettához Hollandiában különösebb ismeretség nélkül is hozzá lehet jutni 90 eurócentért, a határokon az ellenőrzés mérsékelt. Az elmúlt hetekben egy tabletta ára háromszáz forint alá esett.
Háromszáz forint alá esett a feketepiacon a legkeresettebb diszkódrog, az ecstasy ára - írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a Népszabadság.

Az év elején még ugyanezért a tablettáért 1000-1500 forintot is elkértek a dílerek, a piaci túlkínálat azonban alaposan letörte az árakat. Szakemberek a drogfogyasztás jelentős növekedésére számítanak az alacsony árak miatt.

A diszkódrog-kereskedelemben az ismert bűnözőkön kívül jövedelmüket így kiegészítő fiatalemberek is beszálltak, mivel az ecstasytablettát Hollandiában ismeretség nélkül, alacsony kockázattal lehet beszerezni 90 eurocentes, azaz 220 forintos áron. A nyugat-európai határokon a magyar rendszámú autókat sem ellenőrzik, míg Hegyeshalomnál a nagy forgalom miatt ritka az alapos vámvizsgálat. A szintetikus drogok így, a Népszabadság értesülései szerint, szabadon áramolnak az országba.

A rendőrség az elmúlt hetekben több szállítmányt lefoglalt, de újabb razziákat ígérnek a drogkereskedők és a nagybani terjesztők ellen.