130 milliós heroinfogás Budapesten

2003.12.10. 16:10
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai kilenc kilogramm, 130 millió forintot érő heroint foglaltak le Budapesten egy házkutatás során, mondta el a BRFK felderítő osztályának vezetője a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
Fotó: rendorseg.hu
A rendőrség előzetes információk alapján figyelte egy albán házaspár és segítőjük tevékenységét, akiknek XVIII. kerületi lakásából és a hozzá tartozó szemétledobó helyiségből kerültek elő kedden a nagy tisztaságú, mintegy 20–25 ezer adagra felosztható herointömbök, mondta Bajnai Gyula. Mindhárom személy büntetett előéletű, egyiküket trükkös lopásokért már körözték.

Az elfogáshoz igénybe vették a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatának segítségét. A lakást átkutatva rengeteg útlevelet és több mobiltelefont is találtak a rendőrök. A három gyanúsítottat a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte, és bár a vallomást megtagadták, a bizonyítékok elegendőek az eljárás megindításához.

„Mostanában Budapesten nem volt példa arra, hogy ekkora mennyiségű heroint a terítés helyén foglaljanak le” – hangsúlyozta Bajnai Gyula.