A szőlőben ásták el a megerőszakolt Szabina holttestét

2006.09.29. 16:44
Beismerte tettét az a 21 éves fiatalember, aki szerdán este Kiskőrösön megerőszakolt, majd megfojtott egy 15 éves lányt, s holttestét elásta egy szőlőben. Az Index tudósítója a helyszínen járt.

A 15 éves M. Szabinát utoljára szerda este látták szemtanúk Kiskőrösön, amint két fiatalember kísérte – mondták tudósítónak a Bács-Kiskun megyei városban.

A lány édesanyjával élt a város közelében lévő tanyán. Anyja egy borüzemben dolgozott, apja és bátyja Írországban vállalt munkát. Mivel az anya sokszor volt délutáni műszakban, a lány általában egyedül volt.

Nyomok a homokban

Az anya szerda este ért haza a munkából. Nyitva találta a ház ajtaját, Szabina azonban nem volt sehol. Az asszony akkor fogott gyanút, amikor a kertben megtalálta lánya fél pár papucsát és hajcsatját. Azonnal értesítette a rendőrséget.

A rendőrök azonban éjszaka hiába keresték a sötétben a lányt, nem bukkantak a nyomára. Másnap a keresésbe polgárőrök, helyi lakosok is bekapcsolódtak, sőt a levegőből a helyi repülőklub sárkányrepülősei is próbáltak Szabinára lelni.

A keresést megkönnyítette, hogy a környéken homokos a talaj, ahogy valaki fogalmazott: „olyan, mintha a hóban próbálnánk valakinek a nyomára bukkanni”. A rendőrök forró nyomon haladtak, s a keresőkutyák egy a háztól párszáz méterre lévő szőlőben a lány nyomát jelezték.

Sekély sírhant

Itt láthatóan valaki kiásott egy gödröt a homokos földből, majd újra betemette azt. A rendőröknek nem kellett sokat ásniuk, hamar előtűnt Szabina holtteste. A tettes valószínűleg a kezével kaparta ki a “sekély sírhantot”, a holttestet alig tízcentis földréteg fedte.

A boncolás megállapította, hogy a 15 éves lányt megerőszakolták és megfojtották. A holttest megtalálása után letartóztatták az egyik fiatalembert, akit szerda este együtt láttak a lánnyal.

A 21 éves férfi nem sokkal később beismerte tettét. A bugacpusztaházi férfi a lányt magával vonszolta a szőlőbe, megerőszakolta, megfojtotta, majd megpróbálta a holttestet eltüntetni. A 15 éves áldozatot hétfőn temetik el.