Komjádi: tetőomlás nem volt, életveszély igen

2007.04.13. 18:29
Egy szemtanú állítja, komolyabb volt a Komjádi uszodában a fedőlemezek medencébe zuhanása, mint amit hivatalosan közölnek. Egy másodosztályú vizilabda csapat a Vasassal tartott edzőmérkőzést, amikor az elemek a medencébe zuhantak: Az egyik játékos fejétől alig tíz centire csapódott be az egyik, legalább nyolc méteres elem. A tűzoltók nem tudnak semmit az ügyről, mert ott se voltak, az uszoda vezetői pedig pénteken késő délután már elérhetetlenek voltak.

Papp István uszodavezető péntek délben még arról nyilatkozott, hogy egy kétszer kétméteres takaróelem zuhant bele a Vasas utánpótlás vizilabdacsapatának edzőmérközésén a Császár Komjádi Uszoda egyik ötvenméteres fedett medencéjében, még csütörtökön este, az esetnek nem voltak sérültjei és nem volt veszélyben senkinek az élete.

Papp István tájékoztatásából kiderült az is, hogy a takarólemezek maradékát - amely ugyancsak nem tartóelem volt - elővigyázatosságból leszerelték az ipari alpinisták, az uszoda e része pénteken nem nyitott ki, de szombaton kinyit, és megtartják az előre tervezett meccseket. Az első hírek egyébként még arról szóltak, hogy magának az uszodának a teteje szakadt be.

Köllö Tamás, a Vasassal edzőméárkőzést tartó másodosztályú csapat edzője - akitől három méterre csapódott be az egyik elem - viszont az Indexnek azt nyilatkozta, hogy jóval veszélyesebb volt a helyzet.

A 35 évesen első osztályú karrierjét elkezdő vizilabdázó elmondta: a hírekben szereplő állításokkal ellentétben nem kétszer kétméteresek voltak a medencébe zuhant elemek, hanem minimum nyolc méteresek. "Csak a véletlenen múlt, hogy nem maradt ott az egyik játékosunk" - panaszolta az edző, felidézve, tíz centire az egyik játékos fejétől zuhant a medencébe a legalább tizenöt certi széles fémdarab, apróbb hámsérülést okozva a fiatalember kézfején.

Szerettük volna a nyilatkozat után szóra bírni ismét az uszodavezetőt, ám a Komjádi telefonjait pénteken délután már nem vette fel senki, mint ahogy a létesítményt üzemeltető Népstadion és Intézményei vezetői se voltak elérhetőek. Molnár Péter a tűzoltóság szóvivője nem tudott nyilatkozni arról, hogy mekkora volt a medencébe zuhant tartóelem, mivel a tűzoltóság ott sem volt. Molnár korábban nyilatkozott az ügyről, határozottan cáfolva, hogy beomlott volna az épület teteje.