Évekig lakókocsiban tartotta fogva családját

2008.08.15. 11:22
A rendőrség feltételezése szerint egy őrizetbe vett férfi az Egyesült Államok déli részén található Georgiában három évig szörnyű körülmények között egy lakókocsiban tartotta feleségét és gyerekeit. A lakókocsit ellepték a csótányok, a padló elrohadt, és minden tele volt bűzös ételmaradékokkal.

A rendőrség letartóztatott egy férfit a Georgia államban találtható Lavoniában, aki a gyanú szerint három évig bezárva tartotta feleségét és négy gyereket egy mocskos, rovarokkal teli lakókocsiban, írja a Telegraph. "Olyan volt, mint egy börtön. A férfi határozta meg, hogy mit ehettek, mit csinálhattak, gyakorlatilag mindenről ő döntött" - mondta a lavoniai rendőrség szóvivője.

A kiérkező rendőröket olyan bűz fogadta, amikor megközelítették Raymond Thurmond otthonát a lakókocsi parkban, hogy az egyikük inkább kint maradt, és társa is csak gázmaszkban volt hajlandó belépni. A padlót és a falakat több ezer csótány és más rovar lepte el, a rendőrök mindenhol ételmaradékokat találtak, a lyukas vízcsövek miatt pedig a lakókocsi aljának nagy része elrohadt.

A baromfifarmon dolgozó Thurmondot a felesége megerőszakolásával, gyermekmolesztálással és a család fogva tartásával vádolják. A feltételezések szerint az elmúlt években csak egyszer engedte ki a lakókocsiból feleségét és gyerekeit, amikor a felügyeletével meglátogathatták az asszony Észak-Karolinában élő szüleit.

A rendőrség közleménye szerint az egész esetre azután derült fény, hogy Thurmond felesége elszökött és segítséget kért, miután a férfi bejelentette, hogy egy másik asszonnyal fog élni, de néhány naponta hoz majd nekik ennivalót.

Az alultáplált és sovány 14, 13, 12 és 9 éves gyerekeket egyelőre állami intézményben helyezték el, közülük csak a legnagyobb járt még régebben iskolába.