Kivégeztek három egyetemistát az USA-ban

2007.08.06. 11:21
Három diákot lőttek fejbe a newarki egyetemen, negyedik társuk súlyos sérülésekkel került kórházba. A fiatalokat falhoz állították, és szabályosan kivégezték. Az ok és a tettes egyelőre ismeretlen.

A newarki Delaware Állami Egyetem udvarán a két fiút és két lányt a falhoz állították, majd módszeresen fejbe lőtték őket szombaton. Az ügyészség szóvivője a New York Timesnak azt mondta: az egész egy kivégzésre emlékeztet. A hatóságoknak egyelőre elképzelésük sincs arról, mi történt, ki vagy kik követték el a gyilkosságot.

Az áldozatok normális diákok voltak, akik nem kerültek összetűzésbe a törvénnyel. Az egyetlen túlélő, a 19 éves Natasha Aeriel, testvére Terrance Aeriel, és a 20 éves Deshawn Harvey az egyetem diákjai voltak. A negyedik áldozat a 20 éves Ofemi Hightower az Aeriel testvérek barátja volt, aki ősztől a newarki egyetemen akarta folytatni tanulmányait.

A társaság szombat este fél tizenkettő körül vette észre, hogy a tettes vagy tettesek közelítenek feléjük. A fiatalokat ezután felsorakoztatták a falnál, majd sorban fejbe lőtték őket. A túlélő Natasha Aeriel egy kicsit távolabb állt a faltól.

Egy közeli lakó öt lövést hallott gyors egymásutánban. Szomszédok úgy látták, hogy ezek után néhány fiatal elfut a helyszínről, arcukat azonban nem látták.

A rendőrség abban bízik, hogy Natasha kihallgatható állapotba kerül. Az ő vallomása fontos elem lehet a gyilkosság felderítéséhez.