Olivér
5 °C
8 °C

Újabb lövöldözés egy amerikai campuson

2007.05.08. 18:29
Egy ember meghalt, két másik súlyosan megsérült, amikor a 19 éves Jonquel Brooks egy lakásban fegyvert rántott. A gyilkos megszökött a rendőrök elől, de rövid hajsza után elfogták.
A kaliforniai rendőrség elfogta kedden azt az egyetemistát, aki agyonlőtt egy embert, két másikat pedig megsebesített a Kaliforniai Állami Egyetem campusa közelében egy lakásban. A 19 éves Jonquel Brooksszal elfogása előtt többször hosszan tárgyaltak telefonon szülei, egy ügyvéd és a rendőrség - közölte Jerry Dyer, Fresno város rendőrkapitánya.

Brooks gyilkos tette előtt egy videojátékkal összefüggésben összeveszett azokkal, akiket le-, illetve meglőtt. Utána a rendőrség több mint egy órán keresztül próbálta rávenni arra, hogy hagyja el a lakást, és adja meg magát. Brooksnak végül sikerült elmenekülnie a lakásból és a rendőrök elől, majd hajtóvadászat kezdődött utána.

Nem szünetelt a tanítás

Az érintett apartmanház lakóit kitelepítették az egyetemi negyed kávézójába, de az egyetemen nem szüntették be a tanítást, mert az iskola vezetése úgy ítélte meg, hogy az előadótermek biztonságban vannak.

Az egyetem értesítette a diákokat és az oktatói kart, figyelmeztetést helyezett el az iskola honlapján. Az épület texasi üzemeltetője e-mail üzenetben figyelmeztette a lakókat a lövöldözésre, óvatosságra intve őket. A hatóságok szerint a két sebesült állapota nem életveszélyes.


Két hete a Virginiai Műszaki Egyetemen egy 23 éves diák hajtott végre vérengzést, 32 embert megölt, majd magával is végzett. Ez volt az Egyesült Államok történetében a legtöbb áldozattal járó iskolai lövöldözés. A tragédia után sok bírálat érte az egyetem vezetését, amiért nem értesítették időben a diákokat és tanárokat arról, hogy az egyetemista két diákot megölt azelőtt, hogy két órával később 30 embert lemészárolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?