Előzetesben a magyarcsanádi lány felgyújtója

2006.07.21. 14:05
Péntek délután előzetes letartóztatásba helyezték azt a 16 éves fiút, aki egy 18 éves magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsítható. Henrietta szerdán hamburgerezni indult, de csak csütörtökön találtak rá, összeégve a senkiföldjén.

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 16 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy éghető anyaggal lelocsolt, majd meggyújtott Makó külterületén egy 18 éves lányt.

A fiú ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A rendőrség még vizsgálja az indítékot.

A 18 éves magyarcsanádi lány, akit a Blikk értesülései szerint Pénzes Henriettának hívnak, testének mintegy 80 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, jelenleg a fővárosi Szent István Kórház égési centrumában ápolják.

A lány állapota továbbra is válságos, légúti égései miatt gép lélegezteti, és folyamatosan altatják. Állapotának stabilizálódása után műtétet kell rajta végrehajtani. Orvosa szerint kevés az esélye a túlélésre.

A szegedi Dél Magyarország értesülése szerint Henriettát kikötözték, majd megerőszakolták egy Makó környéki nádas, erdős területen, de ezt az információt - a szakértői vizsgálat befejezéséig - a rendőrség nem erősítette meg.

A varrónőnek tanuló lány szerdán este barátnőjével indult el hamburgerezni, de csak másnap látták megint, amikor két földműves rátalált. A barátnő a Dél Magyarországnak elmondta, Henrietta nemrégiben ismerkedett meg egy fiúval, aki neki nem tetszett, de Henriettát nem tudta róla lebeszélni.

Henrietta bútorasztalos és bolti eladó szülei felutaztak Budapestre, a házra a lány nővére és a nagymama vigyáz, írja a lap.