Mocskolódó leveleket küldött a kanadai Mikulás

2007.12.15. 10:18
A rendőrség is nyomozni kezdett Kanadában, miután több szülőtől is panasz érkezett, hogy gyermeke durván mocskolódó levelet kapott a Mikulástól. A kanadai posta levélíró programjában 11 ezer önkéntes válaszol személyre szóló levelekkel a Télapónak levelet író gyerekeknek. Az eset mögött egy csintalan manó állhat.

A kanadai posta és az ország rendőrsége is keresi azt az embert, aki a Télapó nevében durva hangú leveleket ír a gyerekeknek, jelentették be pénteken. A mocskolódó levelek miatt Ottawában egy ideig leállították a kanadai posta Télapó-leveles programját.

A kanadai posta 1981-ben indította a levélíró programot, melyben a cég 11 ezer önkéntese válaszol személyre szóló levelekkel a Télapónak levelet író gyerekeknek. A program elindulása óta 15 millió választ küldtek vissza. Eddig még nem kellett hasonló problémával szembe nézniük, a program kezdete óta csak egyetlen egy levéllel volt gond még 1999-ben.

A kanadai posta most a program ideiglenes leállítása mellett döntött, mert több szülő is jelezte, gyermeke durván mocskolódó levelet kapott a Mikulástól. Csütörtök óta 14 panasz érkezett.

A posta szóvivője elmondta, hogy szerintük csak egy csintalan manó áll az eset mögött, és már intézkedéseket is hoztak megtalálására. Ezentúl a levélíró programban résztvevő postai dogozóknak fel kell jegyezniük, hogy kiknek válaszoltak, és ez jövőre már teljesen kötelező gyakorlat lesz. Az ügyben a rendőrség is megkezdte a nyomozást.