150 ezerre büntettek 200 strandolót a Balatonnál

2008.10.13. 20:29
200 autóst büntettek 150 ezer forintra a nyáron, mert a balatonalmádi strand előtt nem a kijelölt helyre parkolt. A csekkeket most küldték ki.

Nagyon megbüntették a balatonalmádi strand környékén tilosban parkolókat. Összesen 200 autós kapott fejenként 150 ezer forintos bírságot, mert autójával a strand környékén a füvön hagyta járművét. Legálisan csak 700 autó fér el a népszerű strand parkolójában, de egy meleg hétvégén akár 6-7 ezer autós is megfordul Balatonalmádiban.

Május óta ilyen drága a füvön parkolás arrafelé, ugyanis természetvédelmi területnek számít az a vidék, és a zéró tolerancia bevezetésével a legmagasabb büntetési tételt szabják ki. A megbüntetettek felháborodtak az összegen is, és azért is, mert hiába figyelmeztették őket a strand hangosbemondójával, hogy vigyék arrébb autóikat, mire kiértek, már megbírságolták a járműveket. Van aki szerint nem is volt egyértelmű, hogy a füvön tilos parkolni, de a rendőrség szerint a táblák pontosan jelzik a tiltott területet.

A strand gondoksága jövőre bővítené a parkolót, éppen annak a területnek a rovására, ahol idén sokakat megbüntettek, vagyis ami természetvédelmi területnek számít.