A dánok a legboldogabbak a Földön

2008.07.02. 17:04

A legfrissebb kutatások szerint a dánok a legelégedettebbek és legboldogabbak a Földön. Őket a svájciak követik a világ boldogság listáján - adta hírül a CNN internetes oldala. Ausztria, Izland és Kanada is benne volt a top 10 országai között.

Az MTI tudósítása szerint az amerikaiak, akik a világ leggazdagabb országa címmel büszkélkedhetnek, csak a 16. helyen végeztek. Nem meglepő viszont, hogy Zimbabwe áll a legutolsó helyen a magas infláció és a politikai válság miatt- közölték a Michigani Egyetem szakemberei.

A dánok boldogságának alapja leginkább a jólét- vélik a kutatók. Emellett szerepe van még a biztonságérzetnek a demokratikus kormánynak csakúgy, mint a megfelelő egészségügyi- és oktatási ellátásnak. Ezen kívül a szakemberek azt állítják, hogy a béke minden valószínűséggel hozzájárul az emberek hosszútávú boldogságához, amit viszont a sikeres demokrácia tesz lehetővé.

Update: Tévesen állítottuk, hogy a kutatásban Magyarország nem szerepelt. A 76. helyen állunk (a 79-ből), így olyan országok is boldogabbak nálunk mint Bangladesh, Uganda, Zambia és Burkina Faso. Ja és persze a szlovákok. Részletek a felmérésről a Fika blogban.