Feladták a reményt Steve Fossett megtalálására

2007.09.18. 07:19
Gyakorlatilag feladták a reményt a nevadai hatóságok, hogy megtalálják a repülőgépével két hete eltűnt Steve Fossett milliomost. Két héten keresztül kiterjedt kutatást folytattak a 63 éves kalandvágyó üzletember után, de semmilyen nyomra nem bukkantak.

Nevada 98 százalékát átvizsgálták, de semmilyen Steve Fossettra utaló nyomra nem bukkantak, mondta Cynthia Ryan őrnagy, a nevadai polgári légi járőrszolgálatt vezetője. A korábbi húsz helyett hétfőn már csak két repülőgép pásztázta a levegőből a tájat, hátha a lezuhant gép nyomára akad.

A nevadai közbiztonsági minisztérium szóvivője ugyanakkor közölte: bármilyen esetleges nyom esetén készen állnak helikoptereik és szárazföldi mentőegységeik, hogy a terepre siessenek.

Az állami és a szövetségi hatóságok feltehetően szerdán zárják le a hét végéig óriási erőkkel folytatott kutatást, amelynek során egy tóban még búvárokkal is keresték a milliomost. Nevada államban ilyen mértékű kutatást még senki után nem folytattak.

A különféle repülési világrekordokat beállító Fossett egymotoros repülőgépével tűnt el a Kalifornia és Nevada állam határán elterülő sivatagos térségben.

A hatóságok sokáig reménykedtek, hogy napokkal később Fossett nyomára bukkanhatnak, az első információk szerint ugyanis egy hétre elegendő vizet és élelmet vitt magával. A milliomos eredetileg három órásra tervezett repülőútra szállt fel, helyszínt keresett autós sebességi rekordkísérletéhez.