Öngyilkosok akartak lenni a szombathelyi szülők

2008.07.31. 18:48
Túl van az életveszélyen az a két szombathelyi szülő, aki a hátrahagyott búcsúlevél szerint öngyilkos akart lenni, de csak egyéves fiukat sikerült végül megölni.

Rendőrök őrzik a szombathelyi Markusovszky Kórházban a meggyilkolt egyéves kisfiú szüleit. Azt nem lehet tudni, hogy őrizetbe vették-e őket, vagy csak vigyáznak rájuk, ugyanis a rendőrség továbbra sem tájékoztat az ismeretlen tettes ellen indított nyomozás fejleményeiről.

Legkorábban pénteken délelőtt derülhetnek ki részletek a családi tragédiával kapcsolatban, legalábbis Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője ezt ígérte.

A rendőrök kedden délután kaptak riasztást a mentőktől, hogy Szombathelyen a Bólyai utcai lakótelepen egy férfi kiugrott egy második emeleti lakás erkélyéről. A kiérkező rendőrök a lakásban egy egyéves halott kisfiút és egy életveszélyes állapotban lévő 27 éves nőt találtak, a gyermek anyját.

Az ablakon kiugrott 31 éves férfi, a gyermek apja, szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrök egy búcsúlevelet is találtak a lakásban. Erről csak annyit mondtak, szakértők állapítják majd meg, kitől származik. A levél írója kilátástalan anyagi helyzetével indokolja tettét.

A Független Hírügynökség információi szerint a levelet a szülők írták, akik közös öngyilkosságot terveltek ki. Értesüléseink szerint a kisfiúval is közösen végeztek: begyógyszerezték, majd megfojtották. Később a szülők is gyógyszereket vettek be. A nő ettől eszméletét vesztette. A férfi kiugrott az erkélyről.

Amikor a mentők a helyszínre értek, a kisfiú már órák óta halott volt. A szülőket kórházba vitték. A nő eszméletlen állapotban érkezett a sürgősségi osztályra, a férfinek combnyaktörése és kézsérülései voltak, őt megműtötték. Mindketten túl vannak az életveszélyen, a rendőrség kihallgatta őket. Egyikük sincs már a sürgősségin.

A nőt a pszichiátrián kezelik, a férfit pedig rendőrök kísérték át a baleseti sebészetre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön Németh László főorvos. Arról egyelőre nem ad tájékoztatást a rendőrség, mit mondtak a szülők a kihallgatáson. Péntekre ígértek részleteket az emberölés miatt indult nyomozás fejleményeiről, illetve a családi tragédia okairól.