2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

Újabb fiatalkorút akasztottak fel Iránban

2008.08.27. 14:57
Már a második fiatalkorú bűnözőt akasztották fel a héten Iránban. Emberjogi szervezetek tiltakoznak. Egyik esetben sem értesítették a hozzátartozókat és az ügyvédeket a halálos ítéletről.

Behnam Zare a második fiatalkorú volt a héten, akire halálos ítélet szabott ki az iráni bíróság. Zarét gyilkosságért ítélték el, miután három évvel ezelőtt utcai harcban megölt egy szintén fiatalkorú fiút.

Az egyik iráni napilap szerint a vádlott mindössze 15 éves volt a gyilkosság elkövetésekor. Zare a bíróság előtt azt mondta, hogy csupán véletlen baleset történt, és az elhunyt fiú családjától is bocsánatot kért annak idején, számolt be a BBC.

Sem az ő, sem pedig a héten kivégzett másik fiú családja és ügyvédei nem kaptak értesítést a közelgő akasztásról, pedig az iráni törvényekben is benne van, hogy ezt 48 órával az ítélet végrehajtása előtt meg kell tenni.

Emberjogi szervezetek szerint Irán az egyetlen állam, ahol olyanokat ítéltek halálra, akik bűnük elkövetésekor még nem voltak felnőttek. Behnam Zare a hatodik kivégzett iráni fiatal az idén.