Külföld

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
Blair otthagyja a G8-csúcsot

2005. július 7. - 13:07

Elhagyja a skóciai Gleneagle-t és Londonba látogat tony Blair. A brit kormányfő a robbanásokról érező első hírek után még úgy gondolta, hogy Skóciában marad a világ nyolc legfejlettebb országának csúcstalálkozóján. Mivel azonban nyilvánvalóvá vált, hogy terrortámadás történt, Blair a hazautazás mellett döntött.

Lekapcsolták a mobilhálózatot

2005. július 7. - 13:05

A Command Post szerint eddig a Tavistock Place-i buszrobbantást, az Aldgate East és Edgeware Road metróállomásokon történt robbanásokat erősítették meg. A BBC jelezte: a brit fővárosban lekapcsolták a mobiltelefon hálózatot, hogy az esetlegesen telefonos távírányítással elkövetett merényleteket megakadályozzák. Tony Blair beszédet mond.

Gyurcsány szerint a terror elfogadhatatlan

2005. július 7. - 13:03

"Nem elfogadható semmilyen erőszak, nem elfogadható a demokratikus kereten kívül semmilyenfajta érdek- és akaratérvényesítés. Nem elfogadható, hogy bárhol, Londonban, vagy a világ bármely más táján, védtelen emberek - felnőttek és gyerekek - szenvedő alanyai legyenek kevesek elfogadhatatlan terrorjának" - jelentette ki a miniszterelnök a londoni terrortámadásra reagálva. Hozzátette: vannak, akik egy ország nyugalmát, egy ország sikereit megengedhetetlen módon kívánják megzavarni.

Robbanószer minimum egy helyszínen

2005. július 7. - 13:02

A londonist blog szerint eddig legalább egy robbanási helyszínen sikerült robbanóanyag nyomát kimutatni. A blog forrásmegjelölés nélkül számol be arról, hogy az Edgware Road és a Paddington állomások között megtámadott metró ablakából a robbanás kirepített egy áldozatot. Livingston polgármester azonnal hazatér Szingarpúrból.

Brit katonák az utcákon

2005. július 7. - 13:00

A londoni rendőrség honlapja szerint az Edgware Road, Kings Cross, Liverpool Street, Russell Square, Aldgate East és Moorgate metróállomásokhoz riasztották őket. Megerősítettek továbbá egy buszrobbantást Tavistock Place-en. Az Europhobia értesülései Londonban mindenfelé megjelentek a brit hadsereg egységei.

Pánik a föld alatt

2005. július 7. - 13:00

Jon Kossmann helyszíni blogjának legfrissebb híre szerint rengeteg a sebesült a metróban. "A legtöbb sérülést a metrókocsik kitört ablakainak szilánkjai okozzák. A föld alatt rekedt kocsikból pánikszerűen menekültek az utasok, a törött üvegen át" - írja a blogger, a BBC Interactive munkatársa és hozzátette, hogy a Royal London Hospitalba újabb nyolc válságos állapotban lévő sérültet szállítottak be.

Hordágyak tömege

2005. július 7. - 12:47

Az Europhobia blog szerint a Russell Square-in kívül buszrobbantás történt Upper Woburn Place-en, és Soth Kensingtonban. Az Aldgate East metróállomáson állítólag 90 sérült van. A BBC News szerint ez "szinte biztosan az al-Kaida műve".

A szakértő szerint Al-kaida vagy az IRA lehetett

2005. július 7. - 12:46

Tálas András katonai szakértő szerint vagy az al-Kaida vagy az IRA robbanthatott Londonban. Az egyelőre hangsúlyozottan kevés információból véleményt mondó Tálas általánosságban kijelentette, hogy Anglia elég régóta kitüntetett célpontja a terrorisáknak. "London kíváló terep, nagy számú emigráns és illegális bevándorló" az esetleges háttérhez, mondta. Az IRA azért kevésbé valószínű, mert mostanában békülékeny arcát mutatja, tette hozzá. A CNN-nek nyilatkozó amerikai szakértő szerint kizárt, hogy az IRA követte el a robbantásokat, mivel az ír terroristák minden esetben előre figyelmeztetik a rendőrséget a várható támadásról

A terrortámadás okai közé a héten felkerült G8-ak találkozója és hogy London nyerte a 2012-es olimpiát.



Al-Kaida és két áldozat?

2005. július 7. - 12:44

A londonist blog szerint a BBC-nek nyilatkozó arab források egyértelműen az Al-Kaida akcióját gyanítják. A BBC közben megerősítette, hogy ketten meghaltak az Aldgate East metrómegállónál.

'Lerepült a busz teteje'

2005. július 7. - 12:40

A londoni robbanásokat követően azonnal megindult a találgatás és a belvárosban dolgozók percről percre frissítik új információval blogjaikat. Jan Kossman, a podbat blog szerzője és a BBC Interactive londoni munkatársa az Indexnek telefonon elmondta, hogy éppen a munkahelyére igyekezett, de az időközben kialakult káosz miatt már nem jutott be és inkább visszafordult.

"Az emeleten volt a robbanás, lerepült a busz teteje" - mondta el Kossmann. Olyan hír is van, miszerint három busz is felrobbant a híres londoni double deckerekből.

Kossmann folyamatosan frissíti blogját, ahová néhány perccel ezelőtt ezt jegyezte be: "a Nemzeti Áramellátó bejelentette, hogy nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy a tápvezetékek meghibásodása okozta volna a metróban történt robbanásokat. Egyértelmű, hogy szándékosságról van szó."

Kossman arról is beszámol, hogy a helyszínen tartózkodó újságírók a mobiltelefonjukon küldik be a szerkesztőségbe a tudósításokat, annak ellenére, hogy a legtöbb mobilhálózat megadta magát a hatalmas nyomásnak és használhatatlan.


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
hirdetés

N; N;
hirdetés