Romney kiszállt

2008.02.07. 19:09

Mitt Romney szerint egy elhúzódó kampány a republikánus elnökjelöltség megszerzéséért a demokraták malmára hajtaná a vizet, ezért úgy döntött, hogy nem folytatja a küzdelmet.

Romney a magukat konzervatívként definiáló amerikai politikai aktivisták fontos, évi rendes washingtoni rendezvényén, a Conservative Political Action Conference-en bejelentette, hogy kampányának folytatása Obamát és/vagy Hillaryt segítené, az pedig ahhoz vezetne, hogy a terroristák győznének. "Az Egyesült Államok következő elnöke nem lehet olyan valaki, aki visszavonul a gonosz szélsőségek elleni harcban" - mondta. Így aztán úgy döntött, hogy abbahagyja (hivatalosan: felfüggeszti) kampányát "pártja és hazája érdekében".

Nagy tapsokkal, majd a bejelentés után csalódott kórussal meg-megszakított beszédében megígérte, hogy ezután is kiáll majd a konzervatív értékek mellett. Olyasmit viszont nem mondott, hogy ezután John McCaint támogatná.

McCain eddig 663 kötött mandátumú delegáltat gyűjtött a párt elnökjelöltjének személyéről majdan döntő Nemzeti Gyűlésre, Mike Huckabee 173-at, míg az egykor esélyesnek tartott Romney 261-et.