Obama alelnökjelöltje elpityeredett

2008.08.26. 21:44

A demokrata elnökjelölt Barack Obama alelnökjelöltje, Joe Biden kedd délelőtt elérzékenyült, amikor egy nyilvános reggelin megköszönte a denveri jelöltállító gyűlésre érkező Delaware-i delegáción keresztül az állam lakosainak támogatásukat. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy az Egyesült Államok alelnökének jelöltek. Nagyon büszke vagyok” - mondta a Delaware-ben élő szenátor, majd elakadt a hangja. „De ez elhalványul ahhoz a megtiszteltetéshez képest, hogy titeket képviselhettelek” - tette hozzá, és több könnycseppet is kitörölt a szeme sarkából. (CNN)

Majd viccesen megjegyezte, hogy valójában csak azért fogadta el a második pozíciót Obama mellett, hogy az állam kis küldöttsége jobb helyet kapjon a konvenciónak helyet adó csarnokban. A szenátus külügyi bizottságának elnöke ezután Obamát dicsérte és örömét fejezte ki, amiért segíthet megválasztani az ország első afro-amerikai elnökét. Végül az illinois-i szenátor feleségét méltatta, akinek hétfő esti beszédére szerinte az egész konvenció legjelentősebb eseményeként emlékeznek majd vissza. Biden a szerdai vezérszónokként beszél majd a konvención, amikor hivatalosan is elfogadja a párt alelnökjelöltségét.

Az előválasztás elején az iowai vereség után Hillary Clinton is elpityeredett a kamerák előtt, ami az egykori first ladynek meghozta a győzelmet a másodikként választó New Hampshire-ben. A Biden szeme sarkából kitörölt néhány könnycseppet szintén eléggé felkapták a médiában, ezért a mostani elérzékenyülésnek is lehet még jelentősége.