Hillary nem közösködik Palinnel

2008.09.18. 17:20

Az amerikai sajtóban sokan felkapták a fejüket, amikor a szervezők kedden bejelentették, hogy Hillary Clinton mellett a republikánus alelnökjelölt Sarah Palin is részt vesz egy szeptember 22-i rendezvényen, amelyen amerikai zsidó szervezetek tüntetnek majd az iráni elnök Mahmud Ahmadinezsád politikája ellen. Hamarosan azonban kiderült, hogy Clinton stábja is csak a hírekből értesült az alaszkai kormányzó bevonásáról, és ezért az egykori first lady sürgősen lemondta a fellépést. (CNN)

A rendezvény elemzők szerint kínosan jöhetett volna Hillarynek, hiszen a republikánusok többek között éppen Palin segítségével próbálják elcsábítani az egykori first lady több csalódott támogatóját, akik továbbra sem békéltek meg a demokrata elnökjelölt Barack Obamával. Palin alelnökjelöltségének bejelentését követően egy rendezvényen még külön méltatta is Clintont, ami azonban nem nyerte el a közönség tetszését. Hillary a maga részéről az Obama mellett tartott beszédeiben leginkább kerülte Palin említését.

A McCain kampány élesen kritizálta Clinton lépését, és közleményükben jelezték, hogy szerintük a nukleáris Irán a pártpolitika felett átívelő veszélyt jelent.