Véget ért a Bécs - Budapest Szupermaraton

2000.12.15. 14:55
A békéscsabai Vozár Attila győzelmével zárult a Millenniumi Bécs - Budapest Szupermaratoni futóverseny. A Hősök terén több százan várták az öt napja Bécsből induló futókat. A Futóbolondok az 57. helyen érkeztek be, így ugyanannyian végeztek előttük, mint mögöttük.
Ötvenedikek lettek a Futóbolondok
Remek futó időben és ragyogó hangulatban vágtak neki Budakesziről a befejező 21 kilométernek, a verseny utolsó napján a futók. Budapest belvárosába érve, a Lánchídtól egészen a Hősök terén felállított célig, nagy tömegek szurkoltak a versenyzőknek. Ahogy az előző napokban már beszámoltunk róla, mindenki segített mindenkinek, a szurkolók pedig kortól és nemtől függetlenül adták a frissítőket az éppen előttük haladóknak.

Az egyéni győzelmet végül - kisebb sérülését is legyőzve -, a várakozásoknak megfelelően a békéscsabai Vozár Attila szerezte meg. A legjobb külföldi versenyző az orosz Anatolij Kruglicov lett, az ő nyakába kerülhet ugyanis az ezüstérem.

A csapatról:

Ma nem volt váltóverseny, így mindenki egyszerre rajtolt. A reggeli hidegtől még kicsit féltek az Indexesek, de mire elstartolt a mezőny, ideális futó idő alakult ki. Ez jót is tett nekik, hiszen többen megjavították eddigi legjobb félmaratoni idejüket. A csapatból V.Péter ért be elsőként, az ő ideje 1 óra 24 perc volt. Nem sokkal utána Ssneci és Pen érkezett egymás kezét fogva, idejük 1 óra 31 perc lett. Majd érkezett Vastigris (1.35-el), és ezzel mind a négy eredmény egyéni rekordnak számít. Az összesített időeredmény kiszámolásánál Hiver 1.40-es futása nem számít, mert a négy legjobb időt veszik figyelembe.

A célban aztán egymásra találtak, és elkezdődött saját ünneplésük, ami méltán érthető, hiszen augusztus végén találkoztak először ők így öten, az Index-Futóbolondok. Az összesített eredményük alapján, az ötvenhetedik helyen végeztek, ami azt jelenti, hogy ugyanannyian előzték meg őket, ahány csapatot ők hagytak a vert mezőnyben.

Végül csak annyit mondtak, hogy ha lehetne, most azonnal indulnának Bécsbe, és újra kezdenék az egészet elölről.

Hiába, Futóbolondok...

A mai nap távja
(Nincs váltás)
Rajt: Budakeszi, Knáb János úti Általános Iskola
Cél:Budapest, Hősök tere 21,09 km.