Kikapott a Philadelphia

2000.12.15. 14:55
Helyi idő szerint hétfő este két mérkőzést játszottak az NBA-ben, és mindkét összecsapáson hazai győzelem született. Ami a nagyobb meglepetés, hogy az idényben remeklő Philadelphia kikapott Denverben.
Allen Iverson, a Denver játékosa
Amikor úgy tűnt, hogy a Philly meg tudja fordítani a az eredményt a maguk javára, jött Nick Van Exel és az utolsó bő egy percben (pontosan 64 másodpercről van szó) dobott hat pontot. A 76ers nagy erőket mozgósított az utóbbi meccseken remeklő Antonio McDyess semlegesítésére, ez annyira volt elég, hogy az utolsó két bajnokin 77 pontot szerző játékos ,,csupán" 24 pontig jutott, és e mellé szerzett 11 lepattanót. Ám a lényeg, hogy voltak társak, akik pótolták a hiányzó pontokat: Raef LaFrentz 25, Voshon Lenard 19, Nick Van Exel 17 pontot szórt az idénybeli harmadik vereségét elszenvedő Philadelphiának. (Mellesleg a Nuggets volt az első gárda a szezonban, aki Iversonék ellen túljutott a száz dobott ponton.) A Nuggets hazai pályán remekül teljesít, hiszen az otthoni mutatójuk 8-2, igaz, idegenben két győzelem mellett öt vereséggel állnak. Ráadásul a Pepsi Centerben a 76ersnek sem megy, az új denveri csarnokban 0-2-vel állnak, míg Denverben 1998. február 2-a óta nem tudtak diadalmaskodni.

A nap másik csatáját a Madison Square Gardenben rendezték, a New York simán elintézte az idén is csak epizódszerepet vállaló Clipperst. A szurkolók már a derbi előtt ,,csodás" élménnyel gazdagodtak: az amerikai himnuszt nem más, mint David Hasselhoff énekelte el. A Baywatch ,,színészzsenije" minden bizonnyal a hazaikra - és főleg a Rice, Sprewell, Houston hármasra - volt jó hatással. Glen Rice 21, míg Latrell Sprewell és Allen Houston 19-19 ponttal zárt, mellettük Kurt Thomas is jó napot zárt, hiszen nyolc mezőnykísérletéből hét sikeres volt, és 14 pontig jutott. A 28 pontos siker a Knicks legnagyobb különbségű diadala az idén, ráadásul a hétfő estinél még nem dobtak több pontot az eddigi mérkőzéseken. A Clippers teljesítményére pedig az a leginkább jellemző, hogy a legtöbb ponttal az újonc Darius Miles végzett, 13 pontot sikerült összehoznia.

Karl Malone, a hónap legjobbja
A liga megválasztotta november hónap legjobb játékosát, a címet Karl Malone nyerte el. A Postás - aki mindössze nyolc pontra van Wilt Chamberlaintől azon az örökranglistán, ahol a legtöbb dobott pontot szerző játékosokat figyelik - vezényelte Utah Jazz 12-3-mal áll a bajnokságban, és ezzel a Philadelphia 76ers után a második legjobb mutatóval rendelkeznek. Malone november mutatói: 23, 6 pont, 10, 6 lepattanó és 4, 7 gólpassz meccsenkénti átlagolással.

Ami pedig az Orlando hívei számára lehet jó hír: Grant Hill hétfőn együtt edzett a csapattal, így elképzelhető, hogy az egykori detroiti kedvenc napokon belül visszatér a parkettre.

Az eredmények:
New York Knicks-Los Angeles Clippers 106-78
Denver Nuggets-Philadelphia 76ers 105-98