Antawn Jamison 51 pontja

2000.12.15. 14:55
A harmadéves Antawn Jamison 51 pontot dobott ugyan a Seattle ellen - és ezzel a nap szenzációját okozta - ám a Golden State Warriorsnak még ez az egyéni teljesítmény is kevés volt a győzelemhez: a Sonics 118-102-re győzött.
Los Angelesben sikerült nyernie a Bostonnak, igaz, ,,csupán" a kisebbik kaliforniai gárda, a Clippers ellen. A Celtics ezzel a győzelemmel közel kerültek a .500-as statisztikához (most nyolc győzelemmel és kilenc vereséggel állnak Rick Pitinoék), míg a vereséget szenvedő Clippers 5-13-mal a Nyugati főcsoport utolsó helyén áll. A hajnali vasárnapi összecsapáson a zöldeknél Paul Pierce 25, Antoine Walker 17 pontig jutott, igaz, utóbbi 14 lepattanót is összeszedett. A vesztes alakulatból a 21 éves -. És ezzel kis túlzással rangidősnek nevezhető - Lamar Odom 19 ponttal zárt.

Jason Kidd
A Phoenix Suns sikerének a záloga
George Karl érdekes döntést hozott: az Atlanta elleni vereség után Glenn Robinsont, Jason Caffeyt, és Sam Cassellt is a kispadra ültette az Indiana ellen. Aztán természetesen a trió is szóhoz jutott és a renitensek - láss csodát - megtáltosodtak: Robinson 24 ponttal és 9 lepattanóval, Caffey 12 ponttal és kilenc lepattanóval, míg Cassell hét gólpasszal ékeskedett. És természetesen a Bucks nyert, így Karl mester húzása bejött. A vesztes csapatból a rossz napot kifogó Reggie Miller helyett 26 pontjával Jalen Rose húzta a gárdát, ám ez kevés volt a sikerhez.

Kanadában végleg bebizonyosodott, hogy Tim Duncan sérülése végleg a múlté, hiszen az ikertorony fiatalabbik tagja a szezon legjobb egyéni produkciójával, 30 ponttal és 11 lepattanóval segítette győzelemre a San Antoniot a Vancouver ellen. Sean Elliot is idei egyéni csúcsot ért el, 19 pontot szerzett, méghozzá úgy, hogy öt hárompontossal terhelte a Grizzliest. David Robinson 11 pontot szerzett.A mai győzelemmel a Spurs már 18-3-ra vezet a Vancouver ellen, sőt, utolsó 13 mérkőzését - ebből nyolcat vendégként - megnyerte a San Antonio a liga legfiatalabb együttese ellen.

Bár Jerry Stackhouse nem heverte ki betegségét, a Washington ellen már pályára lépett, és ha már ott volt, az NBA vezető pontdobója - eddig 28, 7-es pontátlaga van - szórt is 24-et Michael Jordan csapatának. A Pistons a Wizards elleni győzelemmel zsinórban harmadik sikerét könyvelheti el, márpedig az idényben eddig erre még nem volt példa. A Wizardsból az a Felipe Lopez emelhető ki, aki élete legjobb teljesítményét nyújtotta, 23 pontot dobott.

Jason Kidd, Jason Kidd és Jason Kidd. Ez a ,,három" személy a Phoenix Suns minden sikerének a záloga. A tripla-dupla király a Portland ellen nem ért el ugyan kétszámjegyű eredményt három fontos mutatóban, ám 29 pontja - ebből 23 a második játékrészben - és 4/5-ös hárompontos mutatója elég volt a Blazers legyőzéséhez. A Portlandnek ezzel megszakadt négy mérkőzésből álló győzelmi sorozata.

Élvezetes meccset játszottak Seattleben, ahol nem a védekezés, sokkal inkább a támadójáték dominált. Ennek következményeként a Golden State harmadévese, az egykori North Carolinai Antawn Jamison 51 (!!!) pontot és 14 lepattanót szerzett, a Warriors mégis kikapott. A Sonicsban ismét szuper volt Gary Payton, idei legtöbb pontjával, 38-cal és 12 gólpasszával nagy szerepe volt a Seattle sikerében.

Ha szoros csatában is, de a Lakersnek sikerült legyőznie a Dallas Maverickset. A remek formában lévő Kobe Bryant 38, 10, 6-os mutatóval zárt, ráadásul a második játékrészben 23 pontot szerzett. Ehhez jött hozzá Shaq O'Neal 25 pontja és 14 lepattanója - ennyi a recept...

Az eredmények:
Boston Celtics-Los Angeles Clippers 96-87
Milwaukee Bucks-Indiana Pacers 92-80
Vancouver Grizzlies-San Antonio Spurs 79-97
Detroit Pistons-Washington Wizards 93-87
Phoenix Suns-Portland Trail Blazers84-79
Seattle SuperSonics-Golden State Warriors 118-102
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 99-97