Minnesotai vendetta

2000.12.18. 15:26
Csak két mecss jutott az NHL 75. játéknapjára, de a Minnesota így is hangzatos sikert aratott: a Vadak simán kiütötték a Dallast.
Levertem az elôdöm - mondhatta el magáról a Minnesota Wild gárdája, miután vasárnap este féltucatot rámolt be a dallasi Csillagoknak. Az Államoknak ezen a részén nem túl népszerűek a texasiak, hiszen anno 1993-ban a Minnesota North Stars gárdájától vették meg az indulási jogot, s a névból csak a csillagot megtartva lettek a Liga egyik legjobb gárdája. Minneapolisban és St. Paulban azonban máig fájó emlék az Északi Csillagok elvesztése, így nem csoda, ha rengetegen mentek ki szurkolni a dallasiak ellen. (Azért ellen, mert az idei újonc, a Wild eddig nem kápráztatta el a publikumot, viszont a Stars elleni derbire 19934 nézô volt kiváncsi, ami a '93-as költözés óta nézôcsúcs.)

Manny Fernandez
nem hiába spárgázott
Óriási elánnal és becsvággyal kezdtek a hazaiak, mégis csak a tizedik percben sikerült bevenniük Ed Belfour kapuját - ekkor Jeff Nielsen mattolta a "Sas"-t. Negyvennyolc másodperccel késôbb Marian Gaborik is túljárt a '99-es Jennings-díjas eszén, így érthetô, hogy kisebb fieszta kezdôdött a lelátón. A déliek továbbra sem találták az újon lelkes játékának ellenszerét, így a második harmadban újabb két gólt kaptak - ezúttal két perc kellett a duplához: Peter Bartos és Darby Hendrickson járt túl a peches napot elkönyvelô Eddie eszén. Aztán az utolsó harmadban is akadt két perc, amikor bevadult a Wild, Lubomir Sekeras is feliratkozhatott a góllistára, míg Hendrickson duplázott, így fél tucattal folytathatja túráját az elôd, mely képtelen volt bevenni Manny Fernandez kapuját, aki így idei második shutoutját könyvelhette el.

Csak huszonkét percig volt izgalmas a Tampa Anaheimi fellépése, ugyanis a másidik harmad második percében Oleg Tverdovszkij és Marty McInnis góljaival fordítottak a Hatalmas Kacsák a Lightning ellen, amely Brad Richards szezonbéli tizedik találatával szerzett vezetést. Mivel Guy Hebert eszén ezen az egy alkalmon kívül nem lehetett túljárni, így nyert a Migthy Ducks - ráadásul huszonegy szekundummal a vége elôtt Tony Hrkac is bevette az - ekkor már üres - vendégkaput.

A 75. játéknap eredményei
Minnesota Wild - Dallas Stars 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Anaheim Mighty Ducks - Tampa Bay Lightning 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)