Cápák marcangolták a Chicagót

2001.02.15. 19:06
Nagyüzem volt az NHL 128. játéknapján, nem kevesebb mint tíz mérkôzést bonyolítottak le szerda este. A legnagyobb szenzációt a San Jose okozta, mely hetet vágva nullázta le idegenben a Chicagót.
Steve Shields
Újra felépült a Cápák kapuját védő fal
Sérülésébôl felépülve negyedszer kezdett a Sharks kapujában Steve Shields. A kaliforniaiak portásának eddig szenzációs a mérlege, hiszen a meccsek felén érintetlen maradt a hálója. Pedig sokan tamáskodtak a portás visszatérése után, hiszen az addig ôt helyettesítô kzah-orosz Jevgenyij Nabokov remekül teljesített, még az All Star gálára is meghívót kapott. Shields azonban felépült, vetélytársa a kispadra került, ám a régi-új elsô számú kapus csattanós választ adott a kétkedôknek. Mint ahogy az egész csapat bizonyított a Szeles városban, hiszen két legjobbjuk, az eltiltás miatt hiányzó Owen Nolan és a sérült Vincent Damphousse nélkül is kiütötték a Blackhawkst. A Cápa-támadást Scott Thornton vezette a maga két góljával és egy asszisztjával, s három ponttal zárt Jim Montgomery is, csak éppen fordított leosztásban. A hátvéd egyébként ezt megelôzôen 1995 decemberében köszönt be, így semmiképpen sem mondható gólvágónak. Terebélyes listát alkot a kétpontosok névsora is: Todd Harvey, Gary Suter és Brad Stuart két-két passzal, míg Marco Sturm és Alex Koroljuk egy-egy góllal és elôkészítéssel vétette magát észre.

Glen Wesley
Kettőt vágott Detroitban
Hét gól esett Detroitban is, ám nem ilyen egyenlôtlen elosztásban. Többek közt Glen Wesley duplájának köszönhetôen már hárommal ment a vendég Carolina, ám a Red Wings ismét látványos feltámadást produkált (legalább ilyen látványosan tud egyébként összeomlani is az autóvárosi egylet...), s Szergej Fjodorov vezérletével elôbb egyenlített, majd nevezettnek 62:51-nél lôtt góljával a gyôzelmet is kicsikarta. Hasonló koreográfia alapján zajlott a a Canucks-Capitals derbi is. A vancouverieknél azonban hiába lôtt két gólt Todd Bertuzzi, mégis mindenki a másik duplázót, a fôvárosi Adam Oates-ot ünnepelte, ugyanis az ô második találata a hosszabbításban esett, s ezzel két ponthoz juttatta csapatát. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy Anaheimben is hasonló eredménnyel záruljon a találkozó, ám sem a hazai Kacsák, sem pedig az Oilers nem tudott a kapuba találni a ráadásban. Pavel Bure pályafutása 17. mesterhármasával vette ki a részét csapat négy-hármas sikerébôl. Az Orosz Rakéta szenzációs formában játszik hetek óta: az elmúlt tizenegy meccsen tizenöt gólt és kilenc asszisztot jegyzett.

Roman Cechmanek
Neki lehet köszönni a két pontot
Huszonkét perc elteltévek hárommal ment az Ottawa East Ruthrfordban, s a Devils már nem is tudta behozni hátrányát, Petr Sykora csak minimálisra csökkentette a differenciát huszonegy szekundummal a zárás elôtt. Roman Cechmanek vezérletével hozta el a két pontot New Yorkból a Philadelphia, a cseh portás 24/25-tel zárt. Mario Lemieux duplájával fordított hazai jégen az utolsó harmadban a Pittsburgh, melynek jobbára csak a támadásokkal kellett törôdniük, ugyanis a Minnesota hatvan perc alatt mindössze tizennégyszer lôtt kapura. Két öreg harcos, Jere Lehtinen (két gól-egy assziszt) és Mike Modano (egy találat-két passz) vezetésével nyert a Dallas a Los Angeles ellen, mely teljesen összeomlott az utolsó harmadra.

A 128. játéknap eredményei
Detroit Red Wings-Carolina Hurricanes 4-3 h. u. (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)
New Jersey Devils-Ottawa Senators 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
New York Islanders-Philadelphia Flyers 1-3 (0-2, 1-1, 0-1)
Pittsburgh Penguins-Minnesota Wild 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Toronto Maple Leafs-Colombus Blue Jackets 2-2 h. u. (0-1, 1-0, 1-1, 0-0)
Dallas Stars-Los Angeles Kings 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
Chicago Blackhawks-San Jose Sharks 0-7 (0-2, 0-3, 0-2)
Vancouver Canucks-Washington Capitals 3-4 h. u. (0-1, 1-2, 2-0, 0-1)
Anaheim Mighty Ducks-Edmonton Oilers 3-3 h. u. (1-1, 1-1, 1-1)
Florida Panthers-Phoenix Coyotes 4-3 (0-2, 2-0, 2-1)