Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szoros Fradi-vereség Viborgban

2001.04.01. 16:41
A női kézilabdázók Bajnokok Ligájának elődöntőjében a Ferencváros csapata 24-21-es vereséget szenvedett Viborgban. Az első félidő kiegyenlített küzdelme után 13-13-as döntetlent mutatott az eredményjelző. A második harminc perc elején a hazaiak valósággal lerohanták az FTC-t, és hatgólos előnyre tettek szert. A hajrában a Ferencváros szépített, és mindössze három góllal kapott ki, amely kedvező előjel a budapesti visszavágóra.
Szerencsés tizenhármas

Jól indult a találkozó, Siti Eszter már az ötvenedik másodpercben bevette a dán bajnokcsapat kapuját. Az ellenakció után Heidi Astrup lövését védte Sugár Tímea. Astrup azonban javított, egymás után kétszer is betalált a magyar kapuba. A mieinktől Kökény volt eredményes, találatával ismét szoros lett az eredmény (3-2).

A félidő felénél tartottuk a döntetlent, a tizennyolcadik percben hét-hét volt az eredmény. Farkas Ágnes hetest hibázott, de Pádár szíve a helyén volt, a lehető legjobb pillanatban vette be Lauridsen kapuját. (10-10). A dánok különösen baloldalon voltak veszélyesek, szinte minden akciójukat innen fejezték be (12-11). A hajrá a zöld-fehéreké volt, Pádár két gólja azt jelentette, hogy félidőben nem tudott előny szerezni a Viborg (13-13).

Lerohanta a Fradit a Viborg

Alaposan feltüzelte együttesét a szünetben a dán edző, hiszen a második félidő első perceiben szinte állva hagyta a Fradit a Viborg. Három gólt dobtak zsinórban, sőt, emberelőnyből tovább növelték a különbséget a házigazdák, miután egy jobboldali akció után ismét betaláltak Sugár kapujába (17-13).

Kimondani is hihetetlen, de a magyar bajnok tizenöt perc alatt mindössze egy gólt dobott. A csapat teljesen megzavarodott, Farkas Ági számára még a hétméteres is nehéz feladat volt (19-14). Míg a magyar védelem folyamatosan Astrupra figyelt, addig a többiek szinte akadálytalanul szerezték góljaikat (22-16).

Remény a továbbjutásra

A Ferencvárosban különösen Farkas Ági játszott gyengén, rengeteg átadást rontott el. Emberelőnyből Tóth Enikő és Lőwy szépített, és ismét szorossá vált a találkozó (22-19). Egy perccel a vége előtt a Fradi támadt, és Kökény Bea a továbbjutás szempontjából sorsdöntő gólt szerzett. Öt másodperccel a lefújás előtt a dánok legjobbja, Heidi Astrup még kapufára lőtt egy szabaddobást, így maradt a visszavágóra a reményteljes háromgólos vereség (24-21).

Eredmény

Női Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés
Viborg HK (dán) - Herz-FTC 24-21 (13-13)
Aarhus, 5000 néző, vezették: Breto, Huelin (spanyol)
Góldobók: Astrup 9/2, Fruelund 4, Gyerjugina 3, Larsen 3, Hansen 2, Roslyng 2, Brödsgaard 1, illetve Siti 7/2, Pádár 5, Lőwy 3, Farkas 3/2, Kökény 2, Tóth E. 1
Hétméteresek: 2/2, illetve 6/4
Kiállítások: 6, illetve 6 perc

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.