Vereséget szenvedtek az olimpiai bajnok ausztrálok

2001.07.18. 14:09
Több érdekes eredmény is a hölgyek küzdelmében a fukuokai vízilabda világbajnokságon. A legnagyobb meglepetést a mi csoportunkban szereplő olimpiai bajnok ausztrálok okozták, aki vereséget szenvedtek az Eb-n negyedik helyezett görögöktől. A hollandok mindössze egy góllal verték a japánokat, csakúgy, mint a kazahok a brazilokat. Ezenkívül az Eb fináléban vesztes olaszok döntetlenre mérkőztek az Egyesült Államokkal, míg az oroszok fölényes verték Új-Zélandot.
Az ausztrál hölgyek a sydneyi olimpián elkápráztatták a világot, hiszen rövid idő alatt kerültek a világ élvonalába, és nyerni is tudtak. Ebben mondjuk hatalmas szerepet vállalt a magyar Görgényi István - az Újpest egykori edzője -, aki szakértelmével segítette az ausztrálokat a diadal elérésében. Az olimpiai bajnok csapat azonban ezek után végső soron sima vereséget szenvedett az Európa-bajnokságon negyedik, ám egyre fejlődő görögöktől.

A japánok csupán egy góllal kaptak ki a hollandoktól

A következő ellenfelünk csütörtök reggel nyolc órakor épp a görögök lesznek, így már tudhatjuk: nem árt velük vigyázni. Nem sok kellett a másik összecsapáson sem a meglepetéshez, mert az outsidernek tartott házigazda japánok megszorították a mostanság gyengélkedő, de nagymúltú - az olimpián negyedik, az Eb-n ötödik - hollandokat. Igaz legyőzniük nem sikerült.

A másik csoportban már nem borult a papírforma, az ellenünk Pesten döntőt játszó olasz válogatott megosztozott a pontokon a titkos esélyes amerikaiakkal, a kazahok pedig nagy csatában verték a brazilokat. Az oroszok pedig hamar az új-zélandiak tudtára adták, hogy nekik nem sok keresnivalójuk lesz ezen az eseményen.

Eredmények:
A-csoport:
Oroszország - Új-Zéland 19-4
Kazahsztán-Brazília 5-4
Olaszország-Egyesült Államok 8-8

B-csoport:
Magyarország-Kanada 5-4
Hollandia-Japán 8-7
Görögország-Ausztrália 9-7