New York: az egyiknek sikerül, a másiknak nem

2001.10.06. 17:19
Mindössze három mérkôzést rendeztek péntek éjjel, az NHL harmadik játéknapján, és ebbôl kétszer New York-i gárda is jégre lépett: az Islanders Tampában nyerni tudott, ám az Eric Lindrosszal megerôsödött Rangers elbukott Carolinában. A nap harmadik találkozóján a Dallas könnyedén verte a Nashville-t.
Az elôidényben óriási felhajtás kísérte a Rangers legújabb sztárigazolásának, Eric Lindrosnak minden lépését. A Philadelphiában persona non gratanak kikiáltott kanadai óriás több mint kilencmillió dollárért kötelezte el magát a tavaly a rájátszás közelébe sem kerülô Parkcsôszöknek, ám sem a szurkolók, sem a társak nem örültek a balhés center érkezésének.

Eric Lindros
Ennek ellenére Lindros mindenképpen erôsítést jelent a Rangersnek, ám ez a Carolina ellen még nem derült ki. Alig telt el ugyanis huszonnyolc másodperc a mérkôzésbôl, a lett Sandis Ozolinsh Rod Brind'Amour és az újonc Eric Cole passzából máris felavatta Mike Richtert. A publikum még tombolt, amikor két perc múlva Darren Langdon csípett el egy korongot, és ismét kipúpuzta a New York-i hálót. A második harmadban Sami Kapanen gólja már-már megalázóvá tette a különbséget - az asszisztot jegyzô Ron Francis pályafutása 1625. pontját jegyezte -, melyet Mark Messier csak kozmetikázni tudott az 52. percben: Arturs Irbe, a Hurricanes lett kapusa a Rangers további huszonkilenc próbálkozását hárította.

Kellemesebb éjszakát szerzett híveinek a másik Nagy Alma-beli egylet, az Islanders. A Szigetlakók Tampában léptek jégre, és Mike Peca emberhátrányos góljával vezetést is szereztek a "kétharmados csapatnak} tartott Lightning ellen. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, ugyanis a floridaiak svéd újonca, Jimmie Olvestad hamar egyenlített, sôt a második játékrészben a tavalyi év újonca, Brad Richards a vezetést is megszerezte a hazaiaknak.

Jött azonban az utolsó húsz perc, és a Tampa szokásához híven el is tűnt a süllyesztôben: Mark Parrish másfél perc alatt kétszer is bevette Nyikolaj Habibulin ketrecét, ám a vendégsikerhez kellett Peca is, aki mindkét alkalommal az elôkészítô szerpét vállalta magára.

Tizenkét percig Dallasban is a vendéggárda, a Nashville örülhetett, ugyanis Cliff Ronning nyolcadik percben lôtt gólját ekkor egalizálta Szergej Zubov. A Csillagok ebben a harmadban meg is elégedtek ennyivel, ám a második periódusban elôbb Joe Nieuwendyk, majd Brendan Morrow váltotta gólra az elsô találatban is jelentôs szerepet vállaló Darryl Sydor passzát. ha már betalált, Morrow rá is duplázott, a két új sztár, Donald Audette és Pierre Turgeon átadását vágta a kapuba. Amíg a Predators ketrecénél zajlottak az események, a Stars portása, Ed Belfour igencsak unta magát - ám így is 18/19-cel zárt.

A 3. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-New York Rangers 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)
Dallas Stars-Nashville Predators 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)