Nem bírt Hasekkel a Sabres

2001.10.13. 16:35
Az NHL tizedik játéknapján volt csapata - a Buffalo Sabres- ellen remekelt a Detroit Red Wings kapusa, Dominik Hasek. Hazai pályán diadalmaskodott a az Anaheim és a Minnesota is, míg a játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét a Montreal aratta.
Bár eddig is tudták, de most saját bőrükön tapasztalták a Buffalo Sabres játékosai, hogy Dominik Hasek nagyszerű kapus. Az olimpiai bajnok cseh hálóőrt ugyanis éppen a Szablyáktól igazolta a végső sikerben reménykedő Detroit. A Red Wings portása meglehetősen hálátlanank bizonyult előző kenyéradóival szemben, hiszen több remek védésének köszönhetően, a hazaiak begyűjtötték a győzelemért járó pontokat. Pedig nem úgy indult a meccs, hogy detroiti sikernek tapsolhatnak a szurkolók a találkozó befejezése után, mivel az első harmad végén egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző tábla. A második felvonásban beindult a hazai henger, Robilaile, Olausson és a szezonban hatodik találatát jegyző Shanahan révén megfordították a meccs állását. A buffaloiak Miroslav Statan góljával még tartották magukat, de záró játékrészben Shanahan újból betalált, eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

Jagr 'álomszerződés' előtt
Jaromir Jagr, közel áll ahhoz, hogy öt évre 60 millió dollárért meghosszabbítsa az eredetileg 2003-ban lejáró szerződését a Washington Capitalsszal. Az olimpiai bajnok és kétszeres Stanley Kupa-győztes csatár, aki júliusban érkezett a Pittsburgh Penguinstől, a mostani szezonban 10.033.333 dollárt keres. A hírt eddig sem a Washington főigazgatója, George McPhee, sem pedig Jagr menedzsere, J.P. Barry nem kommentálta.
Míg Detritban a végsőkig izgulhattak, addig Minessotában sokáig úgy tűnt, hogy székükben hátradőlve, stresszmentesen szemlélhetik kedvenceik parádéját a hazai drukkerei. A Wild játékosai valószínűleg jól megtanulták a jégkorong egyik legfontosabb alaptörvényét, mely szerint az emberelőnyös helyzetek kihasználása már fél győzelem, mivel nyolc perc alatt három létszámfölényes helyzetet is értékesítettek, míg a túloldalon csak Amonte tudta mattolni Rolosont. A második harmadban újabb két házigazda találat következett, így már öt-egyre vezettek a pályaválasztók. A folytatásban váratlanul feltámadt a Chicago, és elsősorban a kétgólos orosz légiósnak, Zsamnovnak köszönhetően feljöttek öt-négyre. Az utolsó percben megpróbáltak egyenlíteni, de hiába vitték le kapusukat, a gólt nem ők ütöttek, hanem az ürese kaput kihasználó hazaiak.

A játéknap másik két mérkőzésén a nem túl acélosan kezdő Montreal győzni tudott a Colubbus otthonában. Már az első húsz percben Quintal és Simson révén kétgólos előnyre tettek szert. A Canadiens a folytatásban már csak az eredmény tarására törekedtek- sikerrel. A gólnélküli második harmad után, a záró játékrészben újabb két gól esett, egyenlő leosztásban, ami elég volt a vendégeknek a győzelemhez. Gólszegény összecsapáson diadalmaskodott az Anaheim a Washington ellen. A győztes találatot York ütötte Kariya átadásából négy perccel a lefújás előtt.

eredmények

Columbus Blue Jackets-Montreal Canadiens 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)
Red Wings-Buffalo Sabres 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 6-4 (3-1, 2-1, 1-2)
Anaheim Mighty Ducks-Washington Capitals 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)