Magyarország-Románia 4-1

2002.04.19. 22:42
A magyar jégkorong válogatott negyedik mérkőzését is megnyerte a székesfehérvári divízió kettes korábban B csoportos világbajnokságon. A románok ellen ezúttal 4-1-re nyertek a mieink, ezzel ha nyernek a dánok ellen Palkovicsék, akkor a magyar hoki történetében először a legjobbak között mérkőzhetnek a jövőben.
A norvégok elleni nagyszerű 3-1-es győzelem - ellenfelünk tavaly esett ki az A csoportból - aligha számított bárki is könnyű győzelemre a románok ellen. Négy éve ugyanis, amikor feljutottunk a B csoportba, 3-2 volt az eredmény.

Szuper benne volt egyetlen kapott gólunkban

A két csapat között most hiába volt papíron nagyobb a különbség, egy ilyen meccsnek mindig parázs a hangulata. Már csak amiatt is, mert a mieinknek nem ezen a találkozón kellett száz százalékot nyújtani, hanem majd szombaton a dánok ellen. Ahol az előzetes eredmények alakulása miatt - az eddig ugyancsak hibátlan dánok a norvégokat is legyőzték 4-3-ra - kizárólag a győzelem érhet A csoportos tagságot a magyaroknak.

Az állás
1. Dánia 8 pont (34-8),
2. Magyarország 8 (16-3)
3. Norvégia 4 (24-10)
4. Nagy-Britannia 4 (17-14)
5. Románia 0 (6-29)
6. Kína 0 (5-39)

Nem is kezdett jól csapatunk, és ha nem is voltak enerváltak, a passzok nem voltak igazán pontosak, nem sikerült úgy lekezelni a pakkot, ahogy kellett volna. A románok a nyolcadik percben egy emberelőnyös szituációt ki is használtak - Szuper némiképp mellényúlt a korongnak , és a válogatott a világbajnokság során először hátrányba került.

A második harmadban már nálunk volt az előny

Szerencsére nem tartott sokáig ez az állapot, az első harmad végén Vas révén egyenlítettünk. A második húsz percben aztán meg lehetett nyugodni a csapatnak. Kivált, mert Ocskay szenzációs szólója után - három hátvéd között vitte el a korongot - Kovács a kipattanót értékesítette.

A románok persze nem adták fel, körömszakadtáig küzdöttek, ám mindez csak arra volt elég, hogy a magyar válogatott ne növelje előnyét. A meleg pillanatokban a sérült Szuper Levente ezúttal is helyén volt.

Ocskay megsérült, de a hírek szerint ott lesz a dánok ellen

A záróharmadban már Palkovics és Ocskay sem lépett a jégre - előbbi pihent, utóbbi kisebb sérülést szenvedett -, de csapatunk már ezt is elviselte. Majoross remek visszaadott passzából Simon, majd Sándor Szilárd miután tökéletes érzékkel ellopott egy korongot, és be is passzolta, már nem volt kérdés a győzelem.

A magyar válogatott így történelmi bravúrra készülhet szombat este, amikor a dánok elleni győzelem már azt jelentené, hogy feljutott az elitmezőnybe, az A csoportba, vagyis Kanadával, a csehekkel, vagy az amerikaiakkal találkozhat.