Már csak formalitás Szieben ligaelnökké választása

2003.10.29. 09:50
A másodosztályú futballvállalkozások után az élvonalbeli labdarúgócégek tulajdonosai is Szieben Lászlót javasolják a Magyar Labdarúgóligának (MLL) elnöki székébe. Mivel ugyanezek a klubok döntenek jövő héten az október 13-án lemondott Demján Sándor utódlásáról, nagy valószínűséggel az eddigi ligaigazgatót bízzák meg. Úgy tudni, Szieben személye ellen egyedül a Várszegi Gábor irányította klubok emeltek kifogást.
Jelenleg Tarsoly Csaba, a Győr elnök-tulajdonosa irányítja ideiglenesen a Magyar Labdarúgó Ligát (MLL), a sportvezető azonban már október 13-i megbízásakor világossá tette, csak átmenetileg vállalta a megbizatást. Demján Sándor utódját jövő héten választja meg az MLL rendkívüli közgyűlése.

A másodosztályú klubok már eldöntötték, hogy Szieben László eddig ligaigazgatót jelölik. Kedden az NB I-es ligatanács is Szieben támogatásáról döntött. Az új elnök megbízatása a november 4-én esedékes rendkívüli közgyűléstől a liga 2004-ben esedékes rendes közgyűléséig tart majd.

Várszegi Szeilert szerette volna elnöknek

A Nemzeti Sportnak nyilatkozó Tarsoly nem árulla el a Ligatanácson belüli szvazati arányt, de a sportlap úgy tudja, a klubok 9:2 arányban hozták meg döntésüket. A Videoton képviselője meghatalmazás hiányában nem szavazott, míg a két ellenszavazat a Várszegi Gábor érdekeltségeibe tartozó kluboktól érkezett. Amint korábban kiszivárgott, Várszegi Gábor egy titkosnak indult összejövetelen Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatójának ligaelnökké választásáról akart háttéralkut kötni. A találkozó híre azonban másokhoz is eljutott, így a Fotex-vezér törekvése meghiúsult.

Egyelőre tisztázatlan, hogy Szieben László az ügyvezető elnöki tiszte mellett megtarthatja-e az MLL ügyvezető igazgatói posztját is. "A rendkívüli közgyűlésig tisztázni kell, nincs-e összeférhetetlenség a két tisztség között" - mondta az NB I-es ligatanács elnöke.

A ligaigazgató posztját Muszbek Mihály idő előtti távozása után 2002. december elsején elfoglaló Szieben László MLL-elnöki kinevezését nyiltan ideiglenes megoldásnak szánják a sportvállalkozások tulajdonosai, valódi céljuk jelenleg az időnyerés.