Botlott a Domino a póló-Euroligában

2004.03.08. 12:58
Nem bírt a csoportküzdelmekben eddig veretlen szerb-montenegrói Jadran Herceg Novival a Domino BHSE az Euroliga negyedik fordulójában. A tavalyi BL-döntős magyar bajnok továbbjutás így már nem csak saját kezében van.
Idegenben 6-5-re kikapott Kovács István együttese, így a visszavágás vágya is fűthette a magyar együttest, amelynek mindenképpen nyernie kellett a továbbjutási esélyek megtartásáért.

Az első negyedben a magyar bajnok vezetést szerzet, noha Molnárék emberelőnyt hagytak ki, Kiss Gergő négyest hibázott, de a montenegróiak is kihagyták helyzeteiket. A folytatásban a Herceg Novi is fórt hibázott, így először volt kétgólos a Domino előnye. (3-1) A vendégcsapat azonban nem hagyta ellépni Kovács István együttesét, így félidőnél egygólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok. (4-3)

A harmadik negyed elején negyedszer került fórba a Honvéd, de egy pontatlan átadás miatt újra kimaradt a lehetőség, és Molnár kiállítása után Latkovic egalizált. Ekkor már csak ideig-óráig tudta átvenni a vezetést a magyar bajnok. (6-5)

Az utolsó negyedben öt és fél percig nem esett gólt, majd Molnár beforgatta védőjét, aki visszarántotta, a megítélt büntetőt Biros magasan fölé vágta... A végén a vendégek támadtak, s 6 mp-cel a befejezés előtt fórból Jokic egyenlített, a kimozduló Gergelyt becsapva emelt az üres kapuba. Biros még mindent megpróbált, de a dudaszó előtti lövését Sefik védte, így maradt a döntetlen.

A döntetlennel a harmadik helyen áll a D betűjelű négyesben a Domino, egy ponttal lemaradva a horvát Jug Dubrovnik mögött, amelyet majd hazai pályán fogad.

Férfi vízilabda Euroliga negyedik forduló, D-csoport
Domino-BHSE - Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) 6-6 (2-1, 2-2, 2-2, 0-1)
A magyar gólszerzők: Biros 2, Szívós, Molnár, Fodor, Vári 1-1
A csoport másik mérkőzésén: Jug Dubrovnik (horvát)-LukOil Volgográd (orosz) 7-5
A csoport állása: 1. Jadran Herceg Novi 4 3 1 0 35-28 7, 2. Jug Dubrovnik 4 2 - 2 34-33 4, 3. Honvéd Budapest 4 1 1 2 35-35 3, 4. LukOil Volgográd 4 1 - 3 31-37 2