Piroska
-10 °C
1 °C

Kokain-túladagolás okozta Pantani halálát

2004.03.19. 18:59
Az 1998-as Tour de France és a Giro d,Italia győztes Marco Pantani halálának pontos diagnózisát a boncolás szerint agyi és tüdőödéma okozta.
Kokain-túladagolás miatt hunyt el Marco Pantani, az olaszok klasszis országúti kerékpárosa, akit február 14-én egy rimini hotelszobában találtak holtan. Ezt az ANSA olasz hírügynökség közölte Giuseppe Fortuni halottkémre hivatkozva.

"Nem bukkantunk olyan nyomokra, amely arra engedne következtetni, hogy Pantani szándékosan öngyilkos lett volna" - mondta Fortuni. A harmincnégy éves korában elhunyt klasszis halálának körülményeit február közepén bekövetkezett halála óta kutatták, azt azonban már a legelején tudták, hogy nem idegenkezűség okozta. A szobájában nyugtatókra bukkantak, de az első vizsgálatok alapján úgy tűnt, tragédiáját nem drogok, vagy gyógyszer és alkohol keveréke okozta.

A szobájában talált búcsúüzenetek sokkolták szinte egész Olaszországot. "Csak engem akartak megbüntetni" - volt olvasható az egyik cédulán a Le Rose hotelbeli apartmanban, melyben az elhunyt kerékpárost találták. Egy másikra ezt írta: "Soha senki nem értett meg, sem a kerékpársport, sem a családom." A többin pedig: "egyedül vagyok", továbbá "rendet akarok csinálni... vissza akarok ülni a nyeregbe".

A boncolás szerint a Tour de France és a Giro d,Italia 1998-as bajnokának halálát agyi és tüdőödéma okozta. Hotelszobájában négy különböző antidepresszáns dobozaira bukkantak, amelyek közül több üres volt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.