Korda György nem ért a pókerhez

2004.11.30. 12:51
Az onlinepoker.hu szerint Korda György, a Sport1 televízió pókerközvetítéseinek szakkomentátora nincs tisztában a szabályokkal, és egyes hozzászólásai olyannak tűnnek, mintha egy focimeccsen, bedobás után a szakkomentár felkiáltana: de szép szabadrúgás volt.
"Semmi bajunk Korda Györggyel, csak a pókerszaktudásával. Érezhető, hallható, hogy az első adás előtt olvasta el a szabályokat" - mondta az Index érdeklődésére Végvári Balázs, az onlinepoker.hu szakportál cikkírója. Végváriék egy levelet írtak, a Sport1 televíziónak, Korda Györgynek és az Indexnek, amelyben leírják, mit kifogásolnak a táncdalénekes póker-szakkomentálásával.

Nem Korda ellen, inkább érte

Véleményük szerint még a laikusok is felkapják a fejüket Korda néhány baklövésére. "Rendszeresen nem ismeri fel a döntetlent, rosszul méri fel az esélyeket. Minden rész elején rosszul mondják el a szabályokat, hiszen nem kötelező a kézben lévő lapokat felhasználni" - mondta Végvári.

Elismerik, hogy egy ismert személlyel jóval könnyebb eladni a műsort, mintha egy "sótlan", de a szabályokat betéve tudó ember ülne a helyén. "Korda lelkesedése magával ragadó, nem is akarjuk, hogy lecseréljék, csak adjanak neki egy szabálykönyvet, vagy egy szakértő beszélgessen vele az adás előtt.

Korda meghívta a levélírókat

Ugyanakkor azt is elismerik, hogy Korda a laikusoknak nagyon szórakoztató, ugyanakkor ha valaki kicsit is ért a pókerhez, a haját tépi egy-egy elszólása után. "Ez olyan körülbelül, mint ha egy focimeccsen, bedobás után a szakkomentár felkiált: de szép szabadrúgás volt".

Korda nem haragszik a levélírókra, hiszen meghívta őket magához, és egy beszélgetés során elmondhatták neki észrevételeiket, kifogásaikat. Itt kiderült, hogy Korda többnyire ötlapos pókert játszik, ezért elismerte, a Texas Holdem szabályainak nem minden részletét ismeri tökéletesen. Az internetes játékról pedig úgy vélte, ember játszik a gép ellen, nem is tudta, hogy élő ellenfelekkel zajlik a parti.