Korda György a legnépszerűbb szakkomentátor

2004.11.25. 11:27
Az Index fórumain rég volt valaki olyan népszerű, mint Korda György: a sikeres táncdalénekes a Sport1 televízió póker közvetítéseinek szakkommentátora. Vannak akik úgy gondolják, nem ért hozzá, viszont akad olyan is, aki a világ legnagyobb póker szaktekintélyének tartja.
"Korda Gyuri a legnagyobb Isten, a legfantasztikusabb szakkommentátor, akit életemben hallottam". "Korda Gyuri bácsi megváltoztatta az életemet. Ráébresztett hogy a póker lesz az, amiből meg fogok élni". "Korda mester a világ legnagyobb póker szaktekintélye. Olyan őszintén, élvezettel magyaráz, hogy ilyet én még kommentátortól nem hallottam". "Korda Gyuri bácsit miniszterelnöknek". Néhány hozzászólás az Index fórumából, melyek mind Korda Györggyel, a Sport1 televízió legújabb szakkomentátorával foglalkoznak.

Az ulti a kedvenc

A népszerű táncdalénekes a sporttelevízió póker közvetítésénél segédkezik, és mint a fórum hozzászólásaiból is kitűnik, alaposan feldobja a műsort. Vannak, akik úgy vélik, nem is ért a pókerhez, de a fórumozók többsége a védelmébe vette, hiszen nélküle semmit nem érne a műsor.

"Jómagam az európai ötlapos pókert kedvelem leginkább, de az igazi kedvenc az ulti, annak bármelyik változata. Állandó partikat szoktunk játszani, de nem olyan nagy tétben, hogy megrendül a vesztes anyagi helyzete, és a győztes sem tud a nyereményéből öröklakást venni" - mondta érdeklődésünkre saját kártyázási szokásáról a táncdalénekes.

Hétszázhúszezer dollár a fődíj

Korda szerint hazánkban az általa is favorizált ötlapos (háromcserés) európai póker a legnépszerűbb, de Amerikában számtalan változata van a híres kártyajátéknak. "Nem tudom, a tévé által közvetített versenyben meddig jutnék, mert ebben legalább 80-90 százalékban a szerencse a döntő tényező" - mondta saját esélyeiről.

Amerikában hatalmas az érdeklődés a Texas Holden verseny után, hiszen az előző évben is több ezren jelentkeztek abban a reményben, hogy hazaviszik a hétszázhúszezer dolláros fődíjat. A helyezéseknek egyébként is fontos szerepük van, hiszen a játékosok eredménye beleszámít a jövő évi versenyek kiemelésébe, akárcsak a tenisz ATP-versenyeken.

Ödöghal a kedvenc

Korda szerint izgalmas egy ilyen versenyt kommentálni, hiszen ha nem lenne az, nem csinálná. "Másfajta izgalmak ezek, mint amikor az ember játszik, hiszen ott a saját pénzéért izgul, míg itt azért, hogy minél több jó partit lásson. A legjobb az egészben a kiszámíthatatlansága, hiszen itt nem tudja előre senki, mi lesz a következő lépés.

A játékosok beceneveit (Mérnök, Doktor úr, Ördöghal) nem ők találják ki, azokat maguk a játékosok adják meg, amolyan művésznévként. Korda jelenlegi kedvence Manfrédi, aki ugyan kanadai, de származását nézve olasz, és úgy néz ki, mint egy japán szumós. "Rajta kívül még Ördöghalat szeretem, aki remek játékos és gyönyörű ékszereket hord" - mondta Korda.