A görögök az év sportszenzációi

2004.12.23. 14:54
Az AP felmérése szerin a görögök szállították az év sztorijait a sport világában. Előbb Portugáliában futball Eb-t nyertek, majd Athénban sikeres olimpiát bonyolítottak le.
Az AP amerikai hírügynökség körkérdést tett fel különböző médiumoknak, melyben arra voltak kíváncsi, melyek volt az év legnagyobb sztorija a sportvilágban. Az első helyen nem kis meglepetésre a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon szenzációs sikert arató görög labdarúgó-válogatott végzett.

A második helyet is a görögök szerezték meg, hiszen az athéni olimpiát, a játékokat megelőző biztonsági és szervezési problémák ellenére is sikeresen lebonyolították a nyári játékokat. A harmadik helyre Lance Armstrong került, sorozatban aratott hatodik Tour de France-sikerének köszönhetően.

A dopping Phelps előtt

A negyedik Michael Schumacher, aki rekordnak számító tizenhárom Forma-1-es futamon diadalmaskodott 2004-ben, és megszakítás nélkül ötödik világbajnoki címét gyűjtötte be. Utána közvetlenül két olimpiához kapcsolódó eset következik, a baj csak az, hogy az ötkarikás játékokat körülvevő doppingesetek megelőzik Michael Phelps-t, aki nyolc érmet, köztük hat aranyat nyert Athénban.

A hetedik helyen az orosz női teniszezők végeztek, miután idén jelentős "forradalmat" hajtottak végre és uralják a világranglista élmezőnyét. A nyolcadik Kína, mely nagyhatalommá vált a különböző sportágakban, és a második helyen végzett az Egyesült Államok mögött az athéni olimpia összesített éremtáblázatán.

Az Arsenal veretlenül is csak a tizedik

Kilencedik Roger Federer, miután a teniszezők három Grand Slam-tornáján is diadalmaskodott és magasan vezeti a világranglistát. A tízes lista utolsó helyére az Arsenal került, mely veretlenül nyerte meg az angol labdarúgó-bajnokságot, és sorozatban negyvenkilenc mérkőzésén nem kapott ki.