Árpád
7 °C
21 °C

Szalay csapata a Dakar dobogójára tör

2005.02.08. 17:35
Szalay Balázs harmadszor teljesítette idén a Dakar-ralit, 2005-ben a huszonegyedik helyen ért célba. Csapatának kamionja - Darázsi, Tagai, Szalai - a sivatagi verseny eddigi legjobb magyar eredményét elérve a tizenhatodik helyen zárt, jövőre viszont már motoros is képviseli a gárdát, Varga Ákos személyében.
Még egy hónap sem telt el a 27. Dakar-rali óta, a legrutinosabbnak számító pilóta, Szalay Balázs, aki hétszer vett már részt a versenyen, már a jövőt tervezi. Ennek jegyében leigazolta a motorosok között újoncként a huszonhetedik helyen végző Varga Ákost. Varga az "elsődakarosok" közötti összevetésben a negyedik helyet érte el.

Végigversenyzik az idei szezont

Szalay
Szalay Balázs balról a harmadik
Szalay azzal indokolta a megállapodást, hogy látták a motorsban a tüzet, a mindent elsöprő akaratot, a kitartást, és nem utolsósorban a tehetséget. Ennek megfelelően megérdemli a törődést a KTM-mel versenyző Varga. Úgy véli, hogy kiszemeltje jövőre már a legjobb húsz közé küzdheti magát, utána pedig még előbb is juthat, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy hamarosan a dobogóra állhat.

Saját terveiről úgy tájékoztatott, hogy miután az autója átesik egy alapos javításon, mert igencsak megviselte ezúttal is a sivatagi rali, márciusban már rajthoz áll az olaszországi Világkupa-futamon.

Nagyon sok számjegy

Az egész évet végig kívánja versenyezni az Opel volánja mögött. A Dakaron értelemszerűen ő is egyre előkelőbb pozícióba akarja verekedni magát. Szalay a költségeiről szólva csak annyit mondott: "nagyon sok számjegyű." (A Dakarra csak a nevezési díj huszonhétmillió forint, ennek duplája a tényeleges a költség.)

Szalay három évig még biztosan versenyzőként lesz jelen a versenyen, utána viszont nem kizárt, hogy már csak menedzserként "felügyeli" a Szalay Dakar Team munkáját. Jövőre ugyanis már két autót igyekszik indítani.

Fizikai állapotát a hétvégén mérette fel, amikor megjelent egyik szponzora, a Gatorade terheléses vizsgálatán. A mutatói jobbak lettek, mint tavaly, ő egyébként fogyaszthatott a sportitalból a biciklizés közben, társai nem, ez pedig érzékelhető volt teljesítményükön.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!