Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Gyurtát és Risztovot is legyőzték az országos úszó-felmérőn

2005.04.02. 20:03
Cseh László érte el a legkiemelkedőbb eredményt az úszók e hétvégi felmérő versenyének nyitónapján: a világ idei legjobbját teljesítette 400 méter vegyesen. Kikapott viszont az athéni olimpián ezüstérmes Gyurta Dániel és a sokszoros Európa-bajnok Risztov Éva is.
Cseh László érte el a legkiemelkedőbb eredményt az úszók e hétvégi felmérő versenyének nyitónapján: a Kőbánya SC olimpiai bronzérmese a világ idei legjobbját produkálta 400 méter vegyesen, ezzel az idei montreali vb-hez kellő szintet is bőven teljesítette.

Cseh jobbat úszott, mint Athénban

A világbajnoki részvételhez előírt idő ezen a távon 4:16.46 perc, ehhez képest Cseh 4:11.81 perc alatt ért célba a Komjádi uszodában. Teljesítményével a világranglista élére ugrott abban a számban, amelyben a tavalyi athéni olimpiai játékokon harmadik lett.

Rajta kívül még egy új vb-szintesnek örülhetett a szakvezetés: női 1500 m gyorson Nagy Réka, a Rája 94 versenyzője a 16:30.55 percben megszabott limithez képest 16:25.94 p alatt tudta le a távot.

Gyurta lassú volt

Nem nyert, mi több, csak a negyedik lett a másik magyar athéni érmes, a 200 m mellen olimpiai második Gyurta Dániel, a Jövő SC-II. kerület úszóklub kitűnősége, aki szombaton 100 méteren szorult ki a dobogósok közül.

Megtréfálták a hazai női úszósport kiemelkedő alakját, a sokszoros vb- és Eb-érmes Risztov Évát is, akinél - miközben 200 m pillangón válogatott társára, a pécsi Jakabos Zsuzsannára figyelt - valamivel előbb csapott a célba a BVSC-s Boulsevicz Rita. Igaz, a Kőbánya SC-t erősítő Risztov - a világbajnoki csapattagságra joggal aspirálók közül elsőként - már korábban vb-szintet úszott.

"Gyurtának két hét múlva kell formában lennie"

"Cseh Laci minden elismerést megérdemel, hiszen ebben az időszakban hazai vizeken soha senki nem ért még el ilyen ragyogó időt" - kommentálta a felmérő viadal első napját Kiss László szövetségi kapitány. "Ráadásul jobb az eredménye annál, mint amennyivel bronzérmes lett a görög fővárosban, vagyis teljesítménye igazán biztató! Gyurta Dani ugyanakkor kimondottan lassan úszott ezúttal, látszik, hogy ő a két hét múlva esedékes egri országos ifibajnokságra készül, neki ott kell formában lennie."

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!