Kikapott a Domino-Honvéd az Euroliga döntőjében

2005.05.22. 12:13
A Domino-BHSE nem tudta megvédeni címét, mert hosszabbításban egy góllal kikapodt a Posillipo Napolitól a férfi vízilabda Euroliga döntőjében, Nápolyban.
A Domino-BHSE nem tudta megvédeni címét, mivel hosszabbításos mérkőzésen egy góllal alulmaradt a házigazda Posillipo Napolival szemben a férfi vízilabda Euroliga döntőjében, Nápolyban.

Másodpercekkel a vége előtt egyenlített a Posillipo

A magyar csapat jól játszott, végig vezetett, de ellenfele hat másodperccel a lefújás előtt kiegyenlített, így hosszabbításban dólt el, kié lesz a kupa.

A ráadás első három percében először jutottak vezetéshez az olaszok, de a remek formában játszó Szívós hamar kiegyenlített.

A mindent eldöntő utolsó 180 másodpercben egy emberelőnybe került a Napoli, és egy Ratko Stritov-gólall ismét előnyhöz jutott, majd meg is nyerte a meccset.

Külső körülmények

Kovács István, a Domino vezetődezője a bírókat hibáztatta a vereségért: "Gratulálok a csapatomnak, mert mindent megtett a sikerért. Remekül helytálltak a játékosaim, de a hosszabbítás második félidejében a 'külső körülményeket' már nehezen tudták elviselni."

Molnár Tamás, a csapat centere a saját hibáikat is megemlítette: "Két dologgal magyarázható ez a fájó vereség, egyrészt a bírók számtalan minket sújtó téves ítéletével, másrészt az emberelonyök gyenge kihasználásával."

Euroliga, Final Four, döntő:
Posillipo Napoli (olasz) - Domino-BHSE 9-8 (3-3, 0-1, 0-1, 4-2, 1-1, 1-0)
Nápoly, 4 ezer néző br> góldobók: Di Costanzo, Silipo, Postiglione 2-2, Felugo, Zlokovic, Stritof, illetve Szívós 3, Benedek 2, Kiss G., Biros, Molnár T.