Zalán
6 °C
19 °C

Cseh nem bírta a feszültséget, Jakabos szomorú

2006.08.01. 00:02
A margitszigeti úszó-Európa-bajnokság első versenynapja csalódásokkal kezdődött, hiszen Hosszú Katinkát kissé érthetetlenül kizárták, Cseh László pedig önmagától is többet várt. Utóbbi a hatodik helyen jutott a száz hát keddi döntőjébe. A 400 vegyesen negyedik helyezett Jakabos Zsuzsa szomorú, Verrasztó Evelin viszont örült, hogy harmadik helyen jutott a fináléba.

Nem indultak jól hétfőn a margitszigeti úszóversenyek, mert a négyszeres ifjúsági Európa-bajnok Hosszú Katinkát kizárták szabálytalan lábtempója miatt a délelőtti elődöntő után. Hosszú az ötödik legjobb időt érte el 400 vegyesen, és azért is furcsa a kizárása, mert évek óta így úszik, így nyert eddig versenyeket, és ez most tűnt fel először a versenybíróknak.

Verrasztó szépített a mérlegen

Az edzők szerint nem volt jogos a diszkvalifikálás, Sós Csaba, a Ferencváros szakvezetője az Indexnek úgy vélekedett, nyugodtan rajthoz állhatott volna, és érthetetlen, miért nem így történt.

Az edző maga is kissé csalódott volt, ő is érmet várt, csakúgy, mint Kiss László kapitány, aki előzetesen azt gondolta: minden nap lesz magyar érem. Ez már nem jöhet össze, és kedden is bravúr kellene a dobogóhoz az érdekeltektől. "A hátúszás, Verrasztó Evelin azért szépített valamelyest a hétfői bizonyítványon" - mondta Sós.

Jakabos: ennyi volt ma bennem


Kattintson!

Az esti döntőkben így Jakabos Zsuzsanna egyedül úszott 400 vegyesen, és a futam azt mondta, hogy talán könnyebb lett volna neki, ha Hosszú is a mezőnyben van, de a negyedik hellyel nem elégedetlen, bár mégis szomorú.

"Ennyit tudtam ma, a délelőtthöz képest hiába javultam, a többiek egyértelműen jobbak voltak. Nem nagyon tudtam figyelni a többiekre, de azt azért érzékeltem, hogy hárman nagyon mentek és elhúztak. Hihetetlen, mekkora időt úszott az olasz Filippi."

Cseh: Van még bennem tartalék

Cseh László száz háton állt rajthoz hétfőn, és délelőtt még a harmadik, délután viszont már csak a hatodik lett. Cseh címvédő ezen a távon, és önmagától jobbat várt.

"Feszült voltam, mert igazán tétre menően mégiscsak most úsztam először hazai közönség előtt. Magamtól is jobb időt vártam. Mivel délelőtt jobban elfáradtam, mint délután, azt hiszem, a keddi döntőben jobb leszek, van még bennem tartalék" - ígérte meg. Előzetesen 54 másodpercen akart úszni, a riválisai közül ez kettőnek is sikerült.

Az eseményre időközben megérkezett az elmúlt hetekben támadások kereszttüzébe került Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. A szervezőbizottság elnöke, Gyárfás Tamás fogadta őt, vagyis úgy tűnik, kettejük párharca egyelőre fel van függesztve, hogy aztán a jövő hétfőn tisztázzák nézeteltérésüket a MOB elnökségi ülésén.

Hiller és Lamperth megúszta

Az érmeket átadó miniszterek közül Lamperth Mónika és Hiller István is megúszta füttyszó nélkül, vagyis szerencsésebbek voltak, mint a megnyitón Gyurcsány Ferenc.

Igaz most nem is voltak annyian a lelátón, hiszen a legolcsóbb jegy ötezer forintba - körülbelül tizenhét euróba - került, ami kissé elriasztotta a hétvégén egyébként lelkes drukkereket, akik akkor ingyen is bejuthattak. (Összehasonlításképp: az olimpiai vívódöntőkre húsz euróért is be lehetett jutni.)

A dánok próbálkoznak a magyar szöveggel

A korábbi olimpikon, Ágh Norbert azt mondta, húsz éve járja a világversenyeket, de ilyen gyér érdeklődést még kevésszer tapasztalt, hiszen ezúttal meglepően kevesen voltak, mintegy kétezren. A legutóbbi, negyvennyolc évvel ezelőtti Eb-ről is közvetítő rádióriporter, Szepesi György úgy emlékezett vissza, többen voltak akkor.

A NOX Eb-dala ugyanakkor sikeres, a dán lányok nemcsak dúdolták, hanem megpróbálkoztak az énekléssel is, de ők maguk is beismerték, hogy van még hova fejlődniük.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!