Daganat van a világbajnoknő mellében

2008.11.13. 17:02
Az egyik legtehetségesebb német úszónőre, Janine Pietschre kétéves kemoterápiás kezelés vár, mert tumort találtak mellében. A 2005-ben hátúszásban világrekordot felállító 26 éves sportoló biztos benne, hogy ezt a csatát is meg fogja nyerni.

Az ingolstadti klinikán vizsgálták meg a huszonhat éves úszónőt, Janine Pietschet a napokban, és az egyszerű rutinvizsgálat másfél centi átmérőjű daganatot mutatott ki a mellében.

janine
Janine Pietsch

Ilyen korban ritka az ilyen betegség, nyilatkozott a Bildnek a szűrést végző orvos, aki szerint - mivel korán diagnosztizálták a rövid pályás vb-aranyérmesnél a tumort - jó esély van teljes felépülésére.

A 2005-ös német bajnokságon az 50 méteres hátúszásban meglepetésre világrekordot (28.19) felállító sportoló mindenképpen szeretné folyatni pályafutását. „Ezt a csatát is meg fogom nyerni” – jelentette ki határozottan. Orvosai szerint a kemoterápiás kezelés mellett hormonkúrát is kap.

Janine Piestch egyik legnagyobb sikerét Budapesten érte el, a 2006-os margitszigeti Európa-bajnokságon ugyancsak az 50 méteres távon a legjobb lett. Még ugyanebben az évben a sanghaji rövid pályás világbajnokságon két aranyérmet szerzett, ötvenen és százon. A 2007-es rövid pályás debreceni Eb-n a váltóban aranyérmes csapat tagja volt.

Pietsch a 2004-es athéni olimpián szerepelt, Pekingbe nem jutott ki idén.