Overdose keresett negyvenmillió forintot

2008.11.18. 07:59 Módosítva: 2008.11.18. 08:00
A hároméves veretlen magyar csődör vasárnap Rómában is utcahosszal nyert, áprilisig pihen. Overdose már 167 ezer eurót keresett gazdájának, aki nem hajlandó megválni tőle.

Tizenegyedik versenyét is megnyerte, továbbra is veretlen Overdose, a hároméves csődör. Vasárnap Rómában Mikóczy Zoltán lova - az osztrák Andreas Suboriccsal a nyergében - 10 hosszal, 30 méterrel győzött az 1200 méteres egyenes versenyen.

A Premio Carlo e Francesco Aloisi nevű verseny 7 futamból állt, Overdose futama volt a harmadik, a főverseny. A pálya Róma közelében, a körgyűrű mellett van. A korai sötétedés miatt a későbbi futamok közül volt olyan, amelyet villanyfényben teljesítettek, de a pálya hosszú egyenese, amelyen Overdose nyert, nincs bevilágítva.

Mikóczy könnyű versenyt várt, az ő lova volt a futam esélyese, de tartottak a mezőnytől, melyben Overdose volt az egyetlen nem olasz ló, rajta kívül a hazai mezőny legjobbjai álltak a rajtgépbe.

Overdose eddigi eredményei (a baden-badeni Group 2-es verseny megnyerése) miatt az esélyegyenlőség jegyében 3,5 kg pluszsúllyal futott, de így is végig vezetve előzte meg Black Mambazót és Titus Shadow-t. Mikóczy tájékoztatása szerint Overdose ennél nagyobb súllyal már nem fog futni.

A római verseny összdíjazása 80 192 euró (21 millió forint) volt, ebből 30 982 (bő nyolcmillió forint) euró a győztesé. Érdekes, hogy a rendezők a nyereményből 20 ezer eurót visszatartanak az olasz lovak premizálására.

A tulajdonos szerint Overdose az edzésmunka változásából, az utazásból most is tudta, hogy versenyezni fog, de már láthatóan nem izgul annyira, mint eddigi futamain, érik, rutinosodik. Áprilisig pihenőt kap, a tavaszi és nyári programot még szervezik.

Mikóczy a június eleji, 1000 méteres egyenes ascoti versenyre és a newmarketi July Cupra (1200 méter, egyenes) akarja benevezni Overdose-t, eddigi eredményei alapján nem kérdéses, hogy elfogadják a jelentkezést.

Overdose eddig 167 ezer eurót keresett tulajdonosának, Mikóczy nem is hajlandó eladni a lovat. Rómában is kérdezték tőle, mennyiért válna meg Overdose-tól, a tulajdonos kapásból ötmillió (1,3 milliárd forint) eurót mondott. Az érdeklődő felidézte Mikóczy korábbi kijelentését, amikor négymillióra tartotta a lovat, de Mikóczy véleménye az, ha megadnák érte az ötmilliót, inkább hatot kér.