Magyar volt a Túraautó-vb leggyorsabbja

2010.05.01. 11:40
A Marrakes utcáin zajló verseny tesztjén a SEAT León 2.0 TDI-vel versenyző Michelisz Norbert 1:49,347-es eredménnyel lett a leggyorsabb, Tom Coronel valamint a tavalyi pole pozíciós Rob Huff előtt.

Történelmi siker ez a magyar autósport történetében, hiszen a 2010-es év az első, amikor magyar istálló és magyar versenyző a Túraautó-világbajnokság (WTCC) teljes szezonját végigversenyezheti. Michelisz tavaly megnyerte a SEAT Eurocup sorozatot és indulhatott a WTCC brit futamán is.

Michelis azzal együtt is a leggyorsabb tudott lenni, hogy volt egy kisebb koccanása a BMW-s Sergio Hernándezzel a 15-ös kanyarban, de mindketten tudták folytatni a versenyt.

A WTCC idei szezonjában 11 helyszínen versenyeznek a pilóták, minden futamon két versenyt rendeznek. A marokkói a második a sorban, az elsőt március elején Brazíliában, Curitibában bonyolították le. Ezen az elsőt a Chevrolettel versenyző Yvan Muller, a másodikat a seatos Gabriele Tarquini nyerte. Michelisz előbb a 10., majd a 9. helyen ért célba.

Ezzel az eredménnyel összetettben jelenleg a 11. helyen áll, második az újoncok részére kiírt Rookie Challenge-en.

A viadalon szombaton két szabadedzés után negyed háromtól a időmérőt rendezik. Vasárnap 13.20-kor kezdődik az első, majd 14.35-tól a második futam. A magyar rajongók is figyelemmel kísérhetik az eseményeket. Az Eurosport vasárnap a szombati selejtezőről felvételről, majd két futamról élőben számol be.