Igazi megszállott Cseh László ellenfele

2011.02.03. 17:33
Ryan Lochte a londoni olimpián Michel Phelps és Cseh László legnagyobb ellenfele lesz.

A kétszeres olimpiai bajnok Ryan Lochte 2010-ben élete legjobb szezonját produkálta, Dubajban a rövidpályás világbajnokságon sporttörténelmet írt, hat aranyat nyert, két világcsúcsot is úszott.

A 2008-as olimpián Michel Phelps eredményei miatt még nem kapott elég figyelmet, de úgy tűnik, Lochte lehet a 14-szeres olimpiai bajnok legnagyobb ellenfele a londoni olimpián. Az austini úszóbajnokságon már több számban meg is verte Phelpset, 2009-ben a 200 vegyes világcsúcsát is elvette tőle. A decemberi dubaji rövid pályás világbajnokságon a nyitónapon megnyerte a 200 gyorsot, majd a három vegyest (100, 200, 400), a 200 hát mellett a vegyesváltóban is első lett, mellé egy ezüstérmet szerzett.

2009-ben megsérült, a brékelés közben szerzett térdszalagszakadás után teljesen átalakította az edzésprogramját. A sérülés tudatosabbá tette, attól kezdve jobban figyelt a táplálkozásra, az edzésmódszerekre, és többet kezdett súlyzókkal is dolgozni.

Az alapozás időszakában rengeteget foglalkozik erőfejlesztéssel, a konditeremben emberfeletti edzésmunkát végez. Tárcsákat, súlyos vasláncokat emelget, a rajtnál és fordulóknál kiemelt fontosságú lábizmokat helyből magasra felugrásokkal és futórajtokkal fejleszti.

A szabadban az erősember-versenyekről ismert eszközökkel gyúr, söröshordókat dobál, tratkorkülsőket borogat, nagykalapáccsal üt.