Lengyelországban vendégeskedtek a magyar szambósok

2011.10.03. 13:19

A Magyar Szambó Harcművészeti Szakszövetség javában készíti elő új edzéshelyszínét, amikor nagyon fontos szakmai meghívást kapott. Pawel Handzlik nagymester a tavalyi sikeres program után újra meghívta a szövetség elnökét Papp Imrét, és tanítványát, Blázer Frankot a Lengyel Összharcművészeti Szövetség és a World Martial Arts and Defensive Sport Federation fesztiváljára (szeptember 23-24, ŻYWIEC ) melyen belül több meghívott mester tartott szemináriumot, és mutathatta meg tudását. A kis magyar csapatot a Muay thai és Combat szambó képviseletére kérték fel.

Idén is nemzetközi hírű mestereket hívtak meg a szervezők különböző stílusokból, ezzel is segítve a Lengyel harcművészeti élet fejlődését.

Az instruktorok Németországból, Svédországból, Hollandiából és Litvániából, és Magyarországról érkeztek.

A zywieci sportcsarnok négy bírkózószőnyegén zajlott egyszerre az oktatás hat órán keresztül. Kifejezetten érdekes volt látni, ahogy pl. MMA versenyzők késharcot tanulnak a Litván különleges erők kiképzőjétől, vagy Aikido-sok tanulnak Thai-bokszot és Szambót a magyaroktól.
Mint várható volt, az eseményen megjelentek a lengyel küzdősport legnagyobbjai.

Mindenki elismeréssel, és lelkesedéssel fogadta a magyarok tanítását, ami valószínüleg nem csak a Lengyel-Magyar barátságnak köszönhető.

A program részeként Blázer Frank Magyar MMA bajnok még egy Free fighting edzőmérkőzést is bevállalt egy tőle 25 kilóval nehezebb lengyel ellenféllel, kemény dominanciát mutatva. A tervek szerint egy héttel később Helmut Weigelt nagymester megtisztelő meghívását fogadták volna el a németországi Budokan Saalfeld tizenötödik jubíleumi szemináriumán , de ezt egy nem várt esemény sajnos meghiúsította.